Арестуваха пловдивски бизнесмен, скъсал пагона на полицай

Стефан Назлъмов, един от собствениците на фалиралата фирма "Ситекс", е бил арестуван днес, съобщи TrafficNews.bg. Полицаи са го отвели с белезници от офисите му в ареста на Трето районно управление. Това е станало след като бизнесменът е оказал съпротива , при опит банката кредитор да влезе във владение на сградата.

Дълги години "Ситекс" бе най-големият дистрибутор на алкохолни и безалкохолни напитки в Южна България, но през 2013 година дружеството тръгна наудържимо надолу след тежък разрив между двамата собственици- Стефан Назлъмов и Георги Сурлеков. Компанията е създадена през 1994 година и Назлъмов и Сурлеков , освен дългогодишни партньори , са и близки приятели. В един момент обаче двамата започват да си отправят взаимни обвинения за източване на средства от дружеството и идва краят на приятелството им. До 2013 година "Ситекс" държи около 70 процента от пазара и зарежда над 4 000 магазини и заведения. Фирмата има склад в Бургас, открива голяма база в София , а в Пловдив - на "Брезовско шосе" също строи склад и логистична база на площ от 8 500 квадрата. Официални представители са на кафето "Лазарин" и вината "Жерар Бертран" Според хора от бранша , дружеството не е било готово за подобно разрастване, а в столицата пловдивчани не са били посрещнати особено радушно от конкуренцията.

В последствие компанията е обявена в несъстоятелност, а банката , която е кредитирала строежа- "Юнион банк" /след това респ. Първа инвестиционна банка/ на централата на "Ситекс", прави запор на базата. Опитите за примирие между двамата съдружници пропадат. Сурлеков излиза от "Ситекс Комерс", а Назлъмов остава едноличен собственик. Междувременно Назлъмов регистрира няколко фирми с паралелен предмет на дейност “ВИП Спирит” и “Маджи и ко”, включително и офшорка на името на свои близки и се опитва да възстанови дейността си.

Преди седмица той е получил предупреждение от юристите на банката да се изнесе от базата, като днес е бил крайния срок. Междувременно Назлъмов е бил подписал договори за наем от името на новите фирми със "Ситекс Комерс". Когато представители на банката са се появили в базата, той е влязъл в конфликт , а при намесата на полицията , е скъсал пагона на един от служителите. Заради това поведение , той е отведен в с белезници в районното. Задържан е за 24 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони