Григор Димитров загуби доиграването на мача от трети кръг срещу Новак Джокович в Синсинати

МВнР: Няма данни за пострадали български граждани при тежкото наводнение в Южна Индия

СПИН мори мъжете 6 пъти повече от жените у нас Новорегистрирани са 139 представители на силния пол срещу 22 на нежния

Бербатов е сензационна опция за „Юнайтед“

Мотоциклетист е с опасност за живота след катастрофа във Варна

„Лудогорец“ губи вратар за дербито

Германия отваря вратите за чужденци Бежанците не отговарят на нуждите на Берлин

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Пиян пациент опря ножица в гърлото на медицинска сестра в Търново Ръководството на областната болница сезира прокуратурата

САЩ изтеглят 200 милиона долара от стабилизационния фонд за Сирия

Ангела Меркел очаква сложни разговори с руския президент утре в Берлин

Оръжеен бос фалирал „Олимпик“ В Испания развивали дейност без лиценз

Организация на движението за рехабилитация на уличен канал по бул. “Арсеналски“

4,6 млн. европейци са гласували в допитването за лятното часово време

Трябва работеща добивна индустрия за да задържим младите хора

Как да си изберем фирма за охрана?

Има ли спасение от крадците? Универсално оръжие или система още не са измислени, но хилядите опити продължават. Така ще ви отговорят от най-големите охранителни фирми в България. И по това, че не ви дават 100% гаранция и не ви обещават чудеса, ще познаете дали са истински професионалисти в бранша.

Стремежът на истинските охранители е винаги да са една крачка напред пред крадците и да им залагат капани, които са още непознати. В тази посока непрекъснато се развиват и техниките, използвани за защита на дома, търговския обект, офисите, гаражите, производствените или складовите площи.

Охранителите съветват, преди да изберете начина за опазване, да си направите сметка дали можете да отделите около 10% от сумата на вещите, ценностите, стоката или парите, които държите в своя „обект“. За едно жилище това може да са семейни бижута, картини, колекции, скъпа техника и т.н. Една десета от приблизителната им стойност е редно да се вложат в застраховки, блиндирани врати, сейф, решетки, заключващи и алармени системи. В това число и за месечен абонамент за охрана.

С висока степен на сигурност можете да заложите на централизираните системи за охрана, наричани още СОТ. Цените им са достъпни и за граждани, и за фирми. Преди да изберете охранителите, запознайте се с дейността им, какво производство е техниката, която предлагат, и много важно – дали сте забелязвали техни патрули в квартала или на вашата улица. Проучете какви са отзивите за тях във форумите в интернет. Голям е рискът, ако се доверите на фирма от сивия сектор, която например ви предложи ниска цена за сметка на спестено ДДС, или с 1/2 намаление от тарифите на други фирми, заблуди ви със схеми за разсрочено плащане и т.н. Необходимо е да изберете такъв доставчик на услугата, който да гарантира, че в случай на обир ще покрие щетите до сумата, която заедно записвате в договора си. А не да ходите да се съдите и току-виж се окаже, че въпросната фирма, колко и да е гръмко името й, дори не фигурира сред лицензираните от МВР.

Преди да се инсталира СОТ, експерти от фирмата правят оглед на жилището, за да определят оптималните зони за охрана, броя на датчиците или камерите, които трябва да се поставят. Извършва се т.нар. охранително обследване и се прави проект, по който се разполагат отделните елементи от системата. Най-важните от тях са контролен панел, предавател, клавиатура, датчици. При по-големи зони за охрана – например на 2-3-етажни къщи с пристройки и двор, броят на датчиците може да стигне до 60. Почти същото важи и за камерите, които могат да са до 20-30, ако съществуват толкова места за непосредствен достъп до имота ви.

Заради множество опити в годините за заглушаване на сигнала от СОТ фирмите са разработили свои начини за няколко вида връзка с контролния център. Имат и софтуер, който показва, че сигналът е заглушен, затова на мястото се изпраща патрул. Самите крадци вече заобикалят обекти, за които не са убедени, че могат да блокират всички начини за сигнализация.

Важна е да се снабдите с паникбутон не само за търговски обекти, а и за жилищата. С него дори цялата алармена система да е изключена, можете да задействате датчика, ако бъдете нападнати при грабеж или усетите, че в дома ви са се промъкнали обирджии.

Големите фирми освен центрове за приемане на сигнала от СОТ поддържат и системи за видеонаблюдение. От няколко години се предлага и техника, чрез която можете през мобилния си телефон или лаптопа да виждате какво става в дома ви.

Охранителите се готвят за „Секюрити Експо 2015“

Специалистите в охранителния бранш и тази година се подготвят за традиционната изложба „Секюрити Експо“. Тя ще се проведе от 25 до 28 март в Интер Експо център в София.

Събитието се смята за особено важно за този сектор в България и вече 22 поредни години е място за срещи на всички от бизнеса. Пред посетителите се представят фирмите, които произвеждат, заедно с други, които инсталират, и трети – които използват най-новите системи от индустрията на сигурността и безопасността.

Изложбата е под патронажа на МВР и за втора година ще се проведе паралелно с Българската строителна седмица – форум за енергоефективно, екологично и функционално строителство.

„Секюрити Експо“ обхваща не само традиционните решения за сигурност като пожароизвестяване и пожарогасене, видеонаблюдение и физическа охрана, а и контрол на достъп и биометрични данни, антитероризъм, видеопроследяване, периметрова защита, защита на критичната инфраструктура, аларми, IP мрежи, IT и комуникации, приложения в областта на сигурността, криптиране, специализирани превозни средства, лични предпазни средства и много други.

Няколко атрактивни демонстрации при съпровождане на ВИП клиенти ще представят от Българската бодигард федерация. Това са „Тактика и техника на съпровождане с изпълнение на физическа защита“, „Стрелба в мишена по време на съпровождане“, „Бърза стрелба от различни положения“, „Стрелба от автомобил“.

Охранителите ще направят и презентация на международните състезания „Бодигард“. Регламентът му включва дисциплини, които са част от всекидневието на охраната на президенти, премиери и крупни бизнесмени. Състезанието се провежда от 1994 г. и в него участват отбори и организации от няколко континента.

Междувременно водещите фирми в охранителния бранш „Сектрон“, „Телетек“, „Анди-Л“ и „Роберт Бош“ ще направят фирмени презентации с акцент върху интегрираните решения за сигурност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.