"Надежда" е шансът на ЦСКА да стигне върха на класацията

Сезонът в "А" група се поднови и първата голяма изненада вече е факт - шампионът Лудогорец се препъна в Ловеч. Това дава шанс на ЦСКА да увеличи преднината си на върха в класирането. "Червените" имат аванс от 3 точки пред разградчани, но те могат да станат 6, ако отборът на Стойчо Младенов спечели гостуването си на Локомотив (София).

"Железничарите" обаче са корав съперник и няма да се дадат без бой. Отборът от "Надежда" беше една от приятните изненади през есента и има всички шансове да се класира в първата шестица, но тежката програма в трите кръга до края редовния сезон не му позволява грешки на собствен терен, съобщава sportal.bg.

ЦСКА се раздели с водещия голмайстор в "А" група Сержиу Буш, който беше продаден на английския Шефилд Уензди, и с разтрогналия Антон Карачанаков. На "Армията" пристигнаха четирима нови - Стефан Николич, Марио Бъркляча, Амансио Фортес и Максимс Уваренко. "Червените" оставиха добри впечатления с изявите си по време на подготовката и ще се опитат да запазят първото място, но са наясно, че най-трудното тепърва предстои. Локомотив дълго пасуваше на трансферния пазар, но в последните дни се подсили с две качествени попълнения. След 13 години в "Надежда" се завърна юношата на "червено-черните" Емил Гъргоров. Бадема ще направи повторния си дебют срещу ЦСКА, с който три пъти стана шампион.

Другото ново име в състава на Димитър Васев е Орлин Старокин, който е юноша на "армейците", но на по-късен етап от кариерата си стигна до капитанската лента в Левски. Очаква се Гъргоров и Старокин да са титуляри за Локо, а най-сериозният проблем за Димитър Васев е контузията на централния нападател Ламжед Шехуди. Туинизецът е с разтежение и до последно ще е под въпрос за мача. Атаката на ЦСКА ще се води от Аурелиен Йоахим, който показа отлична форма в контролите. Тони Силва, Неманя Милисавлевич и Жуан Фелипе са с най-големи шансове да действат зад национала на Люксембург. Възможно е обаче, вместо сърбина да започн Луис Соарес. През есента ЦСКА спечели с 3:0 на "Българска армия", като и трите гола паднаха след почивката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт