Условна присъда за магистрат

Започна Съветът за сътрудничество на високо равнище между България, Румъния, Сърбия и Гърция, в който участва Бойко Борисов

Босненската и хърватската полиция арестуваха 20 трафиканти на нелегални преселници

ГЕРБ: Заставаме твърдо зад Емил Христов и той няма да подава оставка

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

„Екзакта”: Големият процент от българите искат запазване на Комисията по досиетата

Шофьор на автобус в София намери и върна портмоне с пари

За провокация и за подхвърлени пари в случая с Иванчева и дума не може да става, заяви Сотир Цацаров

Валери Симеонов: НСТС единодушно отхвърли законопроекта за изменение и допълнение на КСО

Модерен лазер за лечение на ретината заработи в Медицински университет-Варна

Санкт Петербург – Градът на Петър или Версай на Изтока

За 101 места за субсидирана заетост кандидатстват общините в Сливенска област

15 училища и два ВУЗ-а участваха в Панорама на образованието в Сливен

Мъж се хвана на работа, близки и полиция го дирят

Надал се уплаши от Григор

Лелята на Добри Джуров възкръснала със скандал

Възрастна родственица на генерал Добри Джуров вдигнала истински скандал, докато обредници приготвяли погребението. Абсурдната случка се е разиграла в късните години на соца в Асеновград, но хората си спомнят и до днес, пише marica.bg.

Лелята на генерал №1 в армията ни по онова време, била на преклонна възраст и живеела в хубав апартамент в града близо до църквата „Свети Атанас”. Един ден обаче бабата се почувствала зле. Партията светкавично уредила транспортиране до най-добрата болница в Пловдив. Въпреки напъните на докторите старицата изпаднала в клинична смърт. Тялото било свалено в моргата, а властта в Асеновград започнала да организира подобаващо за особата погребение. Изпратени били хора да стегнат жилището. Работници чевръсто скъсили с трион краката на масата, за да може удобно да поставят отгоре ковчега за поклонението.

Ужасът настанал на следващата заран, когато бил изпратен екип да прибере с катафалка тялото на височайшата леля. Оказало се, че междувременно бабата е излязла от състоянието на клинична смърт. Видяла, че лежи гола в моргата, и се развикала защо е сред мъртъвци. Сконфузените доктори я прегледали и после по живо – по здраво я отпратили в Асеновград.

Там обаче също не се разминало без скандал. Бабата излязла от кожата си от яд, като видяла, че са скъсили краката на любимата маса. Толкова беше бясна, че никой не смееше да се мярне пред очите, спомнят си и до днес ошашавените очевидци. Когато след време възрастната жена наистина предала богу дух, от община Асеновград категорично отказали да стягат каквито и да е официални погребални церемония, докато не видят черно на бяло написан смъртен акт.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.