Локомотив (София) спря ЦСКА - 2:0

Локомотив (София) тотално надигра и логично победи с 2:0 лидера в "А" група ЦСКА пред над 6000 зрители в "Надежда".

С основна заслуга за тежкото армейско поражение са Луис Соарес и резервата Апостол Попов, които си изкараха глупави червени картони, с което значително улесниха футболистите на съперника, съобщава Спортал.

Соарес удари без топка Йордан Тодоров и напусна терена вв края на първата част. Малко след почивката Локомотив материализира численото си предимство с гол на Преслав Йорданов. В 78-ата минута и Попов видя червения цвят за фаул срещу Даниел Генов, а минути по-късно Романов оформи крайното 2:0 за железничарите.

Много силно второ полувреме за Локомотив изигра избягалият през лятото от ЦСКА Емил Гъргоров, който още с влизането си след почивката раздвижи играта, а и асистира отлично за попадението на Йорданов.

Още в първата минута на срещата домакините поискаха дузпа след шут на Ливраменто, но реферът Георги Кабаков прецени, че няма игра с ръка на бранител в червено. Последваха спокойни петнайсет минути, в които армейците по-често владееха топката, но локомотивските атаки вещаеха по-голяма опасност, макар да не успяваха да завършат с удар към вратата. В 26-ата минута столичните железничари за малко не откриха резултата. Романов проби добре по лявото крило и пусна към Том, който от 5-6 метра стреля в аут.

Шест минути по-късно ЦСКА отправи първия си точен удар във вратата на домакините. Маркиньос изпълни фаул от над 25 метра, но шутът му бе твърде слаб и Митрев без проблем улови. Секунди по-късно червените осъществиха най-опасната си атака до този момент. В опита си да запази една топка, която излизаше в аут, Бранеков позволи на Тони Силва да му я отнеме, но опасното центриране на португалеца отдясно не намери негов съотборник.

В 40-ата миинута армейците останаха с 10 човека след директен червен картон на Луис Соарес за удар без топка срещу бившия играч на червените Йордан Тодоров. Решението на съдията вбеси Стойчо Младенов, който тръгна да се разправя, но бързо бе укротен. Две минути по-късно Младенов смени Тончи Кукоч с Апостол Попов.

На почивката и Васев извърши една смяна. На мястото на Ливраменто се появи Емил Гъргоров. Влизането на Гъргоров веднага даде резултат. В 53-ата минута халфът се освободи от играч на армейците и центрира отлично към Преслав Йорданов, който след изстрел с глава не остави шанс на Якуб Дивиш - 1:0 за Локомотив.

В 58-ата минута след сериозно меле армейците можеха да изравнят, но в последния момент бранител на домакините, който се намираше на метър пред голлинията, изчисти топката в корнер.

Към 65-ата минута реферът Кабаков отсъди два корнера в полза на Локомотив, което нервира феновете на ЦСКА. Те започнаха да скандират "Мафия" и обидни реплики за БФС, придружени с къртене на огради.

В 78-ата минута ЦСКА остана с 9 човека след заслужен втори жълт и респективно червен картон на Апостол Попов, който фаулира Даниел Генов. Пет минути по-късно логичното се случи и столичните железничари вкараха втори гол. След добра атака отдясно топката бе подадена към елтон, който центрира успоредно на голлинията и Романов без проблем вкара на празна врата - 2:0 за Локомотив.

До края на двубоя армейците опитаха да върнат поне едно попадение, но значително по-малобройния им състав си оказа влияние и те така и не създадоха чисто голово положение в този мач.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт