Лавров: Кощунство е да използват подлото убийство на Немцов за провокационни интерпретации

Подлото убийство на Борис Немцов ще бъде разследвано с цялата строгост на закона, за да не могат виновниците да се изплъзнат от отговорност, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС. Той говори на провеждащата се на високо равнище в Женева 28-а сесия на Съвета на ООН по правата на човека.

"Кощунствено е да се използват такива трагедии, като подлото убийство на Борис Немцов, за опити да се подменят органите на следствието и правосъдието и да се издигат откровено политизирани, голословни и провокационни интерпретации", каза още той.

Лавров посочи, че руският президент Владимир Путин "незабавно даде всички необходими поръчения" във връзка с разследването и изпълнението им е "взето под особен контрол".

В словото си руският външен министър изрази дълбока тревога от положението в Украйна, където " в резултат на организиран преди една година антиконституционен държавен преврат рязко се активизираха ултра-радикални сили, включително и открито изявяващи се под нацистки лозунги и призоваващи към етническо прочистване".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят