Асен Агов: Бъдещето на Путин е тъжно. Чака го съдбата на Милошевич

Ако направим равносметка, това убийство е резултат от яростна пропаганда, шовинистична, националистическа пропаганда на омразата. Така политикът и журналист Асен Агов коментира пред bTV показния разстрел на руския опозиционер Борис Немцов в центъра на Москва.

В студиото на „Тази сутрин” бившият депутат попита как Кремъл ще отговори на въпроса какво печели Русия от агресивната политика, донесла на страната санкции, големи военни разходи, изтичане на пари и 15-процентова инфлация.

„Единственото, което може да се обърне срещу Путин, е собствената му политика”, подчерта Агов. По думите му всичко в Русия в момента се прави заради властта на един човек, а историята е показала, че в такива случаи именно той поема цялата вина.

Асен Агов определи бъдещето на Владимир Путин като „тъжно”: „Бъдещето на Путин е това, което беше за покойния сръбски диктатор Милошевич”.

Десният политик нарече „страхотен цинизъм” твърденията, че убийството на Немцов е провокация срещу руския президент: „Излиза, че ЦРУ и Украйна са най-големите приятели на Путин, защото убиват най-големите му противници”.

„Лесно е да бъдат открити истинските извършители, въпросът е кой носи моралната отговорност”, подчерта Агов. По думите му шествието в памет на опозиционера е било посетено от „образовани и интелигентни хора, които искат свобода” – по същия начин, както в цяла Източна Европа преди 25 години.

„Неминуемо е Русия да бъде част от свободния свят. В Русия всичко изглежда западно, Русия винаги се е стремила в историята си да бъде част от Европа, а не от Азия”, подчерта Асен Агов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини