Абитуриенти се събират след 50 години

Възпитаници на Техникума по механотехника “Христо Ботев” в Шумен се събират половин век след дипломирането си.

Историческата среща на съучениците ще бъде пред школото на 6 юни т.г., но се оповестява доста по- рано, за да може информацията да стигне до всички, които ще искат и могат да се отзоват на поканата.

През 1965 година десет паралелки са завършили училището. Сега златните абитуриенти са на около 68-годишна възраст, пресмята главният организатор Васко Димов. Той е бивш директор на паметника “Създатели на българската държава” над Шумен.

В този випуск абитуриенти са били и ексбанкерът Стоян Попов, както и бившият кмет на Шумен Руси Русев. Юбилярите канят на срещата си и учителите, които могат да се отзоват. Математикът Терзиев е в чужбина, но се очаква да дойде. Педагожките Чернева и Къндева - също, въпреки напредналата си възраст.

Това няма да е първата среща на пенсионираните ученици. Събирали са се всяка петилетка и сега няма да им бъде трудно да се разпознаят.

Ако от ръководството на сегашната Професионална гимназия по механотехника откликнат, абитуриентите юбиляри са готови да се срещнат с един клас млади наследници и да им разкажат какво и как са учили преди 50 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони