Старците, пребити с чук от роми, не смеят да се приберат в дома си в Малко Градище

Старците Боню и Мавруда Добреви, които бяха пребити с чук от обирджии в дома си в Малко Градище на 4 ноември м.г., още са в шок и ужас от преживяното и отказват да се върнат в селото, съобщи haskovo.net. Хорицата бяха бити като животни от трима роми, които ги изтезавали да кажат къде са им парите.

Единият от нападателите даже бил нает да работи при тях срещу добро заплащане. За благодарност събрал двама други изверги и спретнал среднощна касапница на 82-годишния дядо и 77-годишната баба.

Възрастните хора оцеляха от циганската инквизиция със счупени крайници, а бабата и с липсваща част от скалпа. Тя била влачена за косата като чувал от стая в стая за да каже къде са скътаните от пенсионерите 2500 лв. Дори били плашени с моторна резачка, че ще ги заколят като пилета.

4 месеца по-късно евентуалните извършители са задържани и търкат наровете в ареста. Старците пък са прибрани от децата си в Свиленград. Въпреки че уж времето лекува, за Боню и Мавруда преживеният ужас е още жив и те не желаят да се върнат в селото, където е минал целия им съзнателен живот. Още повече че физическите щети остават. Заради проблемно зарастване на раздробената лява ръка ще се наложи втора операция на дядо Боню. Предвид бавното възстановяване на тази възраст, децата им искат да ги държат под постоянно наблюдение. Пък и да ги пазят лично, защото очевидно държавата не може да защити нашите бащи и майки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини