Похищение заради дългове - Дявола звъни от багажник на кола: „Помощ! Отвлякоха ме!“

Бит, отвлечен и натъпкан в багажника на кола мъж, по прякор Дявола, успял да позвъни на полицията и да изкрещи в слушалката: „Помощ! Отвлякоха ме!”

Куриозният случай се разиграл преди дни в Несебър. 35-годишният апаш бил причакан на входа на морския град от петима похитители с “Форд”. Те се нахвърлили върху него, сломили съпротивата му с дъжд от юмруци и го натъпкали в багажника. Само дето забравили да му вземат мобилния телефон. Озовал се окървавен на тъмното и тясно място, Дявола успял да набере телефон 112. Той подробно обяснил на операторите кой е, къде е отвлечен, кои са похитителите му и каква марка е автомобилът.

Последвала бърза полицейска операция. Ченгетата заградили огромен район, включващ населените места около Несебър, и спирали всеки форд. След по-малко от час колата на похитителите била спряна и двамата похитителите, пътуващи в нея, били задържани. Оказало се, че по пътя групата е спирала, а Дявола е бил пребит и изоставен. Не след дълго полицаите го открили и закарали в болница. По-късно били заловени останалите трима нападатели. Всички участници в отвличането са от село Кошарица. Те признали, че са похитили Дявола, защото им дължи пари. Задържани са в ареста за 72 часа.

Дявола е от Нова Загора, но отдавна живее в Несебър. Той е стар познайник на полицията. Преди месец бил задържан да краде кабели от нова кооперация в курорта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право