Репортери без граници: Омразата към журналистите, която се засилва в Европа и САЩ, е заплаха за демокрациите

Евростат: Всеки трети българин живее в сериозен риск от бедност

Тръмп нарече Ким Чен-ун „много отворен“ и „много почтен“ човек

Най-малко 10 загинали при пожар в нелегален нефтен кладенец в Индонезия

Мач на кило кръв и метър кожа

“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Eвродепутатът Макалистър: Сегашното българско правителство ще изчисти негативния образ на страната

Силно вярвам, че сегашното българско правителство и премиера Бойко Борисов ще успеят да изчистят негативния образ на страната, които беше създаден през последната година и половина. Това заяви германският евродепутат Дейвид Макалистър, който е член на външната комисия и ръководител на делегацията за връзки със САЩ в Европейския парламент. Макалистър се срещна с председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председателя на партията Цветан Цветанов по време на Политическата асамблея на Европейската народна партия (ЕНП) в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Германският евродепутат оцени високо идеята и подкрепи създаването на работните групи между ГЕРБ и Фракцията на ХДС/ХСС в Бундестага по темите вътрешна сигурност и правосъдие и енергетика и икономика. Според Дейвид Макалистър тези групи ще са допълнителна гаранция за България за единствения възможен път пред нейното развитие – европейския. България е важна страна както за региона, така и за целия Европейски съюз, защото е външна граница на ЕС и е от изключително значение в страната Ви да има стабилност и прогнозируемост, подчерта Макалистър.

От своя страна заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов благодари за подкрепата на идеята на съвместните работни групи и информира германския евродепутат за законодателните промени, които мнозинството в българския парламент вече реализира.

Моника Холмайер, ЕНП: България трябва да продължи реформите в съдебната система и вътрешната сигурност

България трябва да продължи реформите в съдебната система и в сферата на вътрешната сигурност. Това заяви германският евродепутат и координатор на Групата на ЕНП в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) Моника Холмайер на срещата с председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в Брюксел. Моника Холмайер каза още, че като координатор на ЕНП в Комисията LIBE е в постоянна връзка със свои колеги от Бундестага и когато обсъждат развитието на България, винаги разглеждат всички възможности как страната ни да бъде подпомогната в реализирането на реформите. Цветанов от своя страна запозна германския евродепутат с предприетите промени в българското законодателство.

Цветан Цветанов и Моника Холмайер обсъдиха и предстоящото посещение на германския евродепутат в България в близките месеци и възможностите за развитие на българската икономика. Като представител на Бавария в Европейския парламент, Холмайер подчерта, че успешното развитие на България трябва да минава през развитието на малкия и средни бизнес. Малките и средни предприятия са гръбнака на икономиката и затова трябва да насърчавате развитието на предприемачеството в малките населени места, подчерта още Моника Холмайер. Тя се ангажира с осъществяването на връзки между баварски предприемачески организации и българския бизнес.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.