Българчета от Украйна, Молдова, Македония и Сърбия посетиха Европарламента по покана на евродепутатите от ГЕРБ

Ученици от българските малцинства в Украйна, Молдова, Македония и Сърбия посетиха Европейския парламент. Българчетата гостуват в европейската столица Брюксел по покана на българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП по случай Националния празник на България – 3 март, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Децата посетиха Европарламента за пръв път и имаха възможност да присъстват на лекция, на която се запознаха с работата му, както и с българските евродепутати Владимир Уручев, Мария Габриел, Андрей Ковачев, Емил Радев, Ева Паунова и Андрей Новаков.

Специален гост на срещата беше и председатъелят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Той покани децата да посетят и България и Народното събрание и да се запознаят с първата в историята жена председател на парламента Цецка Цачева и с първата жена кмет на София Йорданка Фандъкова.

Цветанов пожела на учениците много здраве, щастие и успехи в училище, за да могат един ден, ако искат, да могат да работят като асистенти или на други позиции в европейските институции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят