Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

В Лом имат улица „Бедствена“

Бедствие след бедствие връхлитат една и съща улица в Лом и стряскат нейните жители. Преди дни на ул. “Шести септември” зейна яма и погълна кола с шофьора.

След ремонта на същото място бликна гейзер и рукна река, съобщиха местни жители.
Ден преди поредния инцидент в редакцията на “Труд” се получи опровержение за пропадналата кола.

“В публикацията са изнесени неистини. Споменатите 3 млн. лева от европейските фондове са инвестирани не само в ул. “Шести септември”, а в още 22 улици. Металният водопровод в района обаче не е ремонтиран по проекта и точно той е аварирал. Това е злощастна случайност, която не може да се предотврати”, обясняват от местната управа.

И уверяват, че отворената на улицата дупка според експертите на ВиК е била с дълбочина 30 см. Общинарите премълчават, че авариите не са една и две и въпреки ремонтите и похарчените средства течовете месеци наред не са отстранени.

В неделя сутринта на същото място, където пропадна автомобил и дупката бе зарината, изби гейзер и потопи във вода и кал платното. По ирония на съдбата оттам пак минал пострадалият на 22 февруари шофьор Ивайло Ангелов, който позвънил на тел. 112. Отново пристигнал екип и започнал пореден ремонт.

“Това не е случайност, а пълно безхаберие на общината и ВиК! Изглежда, че само зариват течовете с пръст и те пак избиват. Страх ни е, че къщите ни ще паднат!”, оплакват се граждани. Някои от тях дори предлагат многострадалната улица да бъде наречена “Бедствена”.

КОМЕНТАР

Господ мрази ломските общинари

Община Лом изпрати опровержение за първата кореспонденция на колегата Любомир Йорданов, в която той съобщи как шофьор падна с автомобила си в огромна дупка на улица, ремонтирана с европари.

Според комисия, огледала трапа, той бил дълбок не повече от 30 см. Премълчан беше фактът, че тогава се наложи автомобилът да бъде ваден от десетина души и мотокар. И практически е невъзможно цяла кола да потъне в някакви си 30 см. И докато общината твърдеше, че случаят е бил преувеличен, а журналистът си е измислил и разкрасил проблема, улицата пропадна за втори път и точно на ремонтираното място изригна гейзер.

„Дори и журналистите би следвало да знаят, че на този свят има неща, над които човешката воля – пък била тя най-добронамерена и позитивна – просто няма власт“, казва общината в своя защита. Очевидно Господ мрази ломските общинари и им съсипва улиците.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.