Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Москва с вариант за премахване на ембаргото за Гърция

Властите в Русия могат да разработят варианти за доставки на селско-стопанска продукция от Гърция и Унгария в Русия. Това съобщи прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, предаде съобщи ТАСС. В отговор на публичната молба на Гърция, да се отмени забраната за доставки на редица видове плодове, в Кремъл обявиха, че са готови за преговори.

Дмитрий Песков разказа пред „Известия” за разработване на схема за международно сътрудничество, което предвижда доставки на суровини за преработка в предприятията на хранително-вкусовата промишленост в Русия. Според експертите, Руската Федерация предприема курса за смекчаване на наложеното ембарго в полза на руската икономика, без това да носи вреда на руските производители.

Припомняме, че миналия уикенд Гърция се обърна към Руската Федерация да отмени забраната върху доставките на някои видове селскостопанска продукция, най-вече праскови, ягоди и портокали. Този въпрос бе повдигнат от зам.-министъра на селскостопанското развитие на Гърция Панайотис Сгуридис на срещата с представителя на Росселхознадзор на РФ Алексей Алексеенко в рамките на международно изложение. Сгуридис съобщи, че продукцията буквално „гние в складовете“.

Песков съобщи, че Русия не може да направи изключение за Гърция, която е една от страните членки на ЕС, спрямо които са наложени ответните санкции, но Русия е отворена към разработване на други схеми за сътрудничество. „Има достатъчно твърдо правило на Световната търговска организация. И Русия като член на тази организация, не може да прилага избирателни действия. Не може да се налагат санкции на страните от ЕС, а после избирателно спрямо някои от тези страни да се отменят санкциите. В конкретния случай може да се разработи схема за не директни доставки”, поясни Песков.

Той припомни, че през февруари 2015 година в рамките на работната визита в Будапеща, Владимир Путин заяви, че въпреки санкциите, Русия ще може да сътрудничи с Унгария в аграрно-промишлената сфера. „Предполагам, че съвместната работа по създаване на съвместни предприятия в аграрно-промишлената сфера, ще ни помогне да намерим изход от онази ситуация, която е свързана с ответните санкции на Русия относно доставките на селско-стопанска продукция от Европа в РФ”, заяви на 17 февруари Владимир Путин.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.