Близо 240 преселници без документи задържаха в Турция

Премиерът Борисов откри „Арена Шумен“ (СНИМКИ) През август стартира "Хемус" от Белокопитово до Търговище

ВМРО чества в Смилево годишнината от Илинденското въстание

Руските балерини отслабвали с бяло вино

„Арена Шумен“ – впечатляваща архитектура и функционалност

И днес не взеха втора проба за чума в Болярово

Гръцка туристка падна от лифта в Драгалевци, няма опасност за живота й

Протести в Австралия заради мерките срещу нелегалната имиграция

Нови случаи на африканска чума по свинете в Румъния

Откриха следи от аварията във Фукушима в калифорнийско вино

Щракнете перфектното селфи час преди залез Дръжте телефона на нивото на лицето или малко по-нагоре, никога отдолу

Али Хаменей: Преговорите с Вашингтон ще бъдат очевидна грешка

Волен Сидеров с контрапроверки по морето

Банков обир в Несебър Отмъкнаха 100 000 лева

Правнучка на фотографа Димитър Карастоянов откри изложба Германски шпионски камери колкото кибрит и дагеротипия на 168 години пазят в музея на фотографията в Казанлък

Протест и контрапротест пред Класическата гимназия в София

Протест и контрапротест вместо учебни занятия провеждат тази сутрин родители на деца от Класическата гимназия по древни езици и култури „Константин Кирил Философ“ в София заедно с ученици и учители, предаде БГНЕС.

В 8.00 часа днес родителите от НГДЕК придружиха децата си на училище в сградата на Класическата гимназия на ул. „Кирил и Методий“ в центъра, за да не позволят изпълнението на заповедта на министъра на културата Вежди Рашидов, според която децата трябва да бъдат преместени да учат в сградата на улица „Баба“ в „Модерно предградие“. Родителите и Настоятелството не са съгласни с поредното местене на училището в средата на годината.

Родителите са на мнение, че сградата в „Модерно предградие“ е непригодна за учебен процес и опасна за здравето на учениците. Родителите настояват за мораториум върху местенето на Класическата гимназия в „Модерно предградие“.

Ученици от НГДЕК заявиха, че не искат да учат на улица „Баба“ и не искат да ходят на училище в покрайнините на София. Учител по философия в НГДЕК пък се обяви „за“ преместването на НГДЕК на улица „Баба“. Според него твърденията за наличие на азбест в конструкцията и стените на сградата на ул. „Баба“ няма. Взети са проби три пъти, доказано е, че азбест няма. Тези твърдения са неоснователни, каза учителят.

Родителите и Настоятелството от НГДЕК заявиха, че ще обжалват заповедта на Вежди Рашидов във ВАС и че са готови на живи вериги и гражданско неподчинение, но няма да позволят със сигурността и здравето на децата да се оправдават необмислени управленски решения на чиновници, а децата да се ползват като числени показатели за устойчивост на проекти, които ЕК е подведена да финансира. Те ще сезират и Комисията по дискриминация и Агенцията за закрила на детето за условията, при които Министерството на културата опитва да изпрати децата им да учат.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.