Елена Чернева остава председател на Националното бюро за правна помощ

Правителството определи Елена Чернева за председател, а Вилма Василева – за заместник-председател на Националното бюро за правна помощ. Това ще бъде следващ мандат и на двете начело на независимия държавен орган, който организира правната помощ за социално слабите лица и хора от други уязвими групи, съобщиха от правителствената информационна служба.

През изтеклия тригодишен период, работейки в екип, г-жа Чернева и г-жа Василева реализираха множество инициативи с положителни резултати – разширен беше кръгът от лица с право на първична правна помощ, уеднаквени бяха критериите за предоставянето й, засилен беше контролът по предоставянето на правна помощ, създаден беше механизъм за реда и организацията за събирането на присъдените на Националното бюро разноски за правна помощ. Като постоянни дейности на бюрото бяха въведени нови модели за правни съвети и консултации на граждани – Национален телефон за първична правна помощ и регионални центрове за консултиране към адвокатските съвети.

Правителството освободи по негова молба проф. Андрей Пантев като член на Управителния съвет на Националния дарителски фонд „13 века България”. Проф. Пантев е мотивирал подадената оставка с невъзможността си да присъства на всяко от заседанията на Управителния съвет.

Всички решения на МС от днес вижте ТУК

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини