Пиян наби селска кметица

С десет денонощия арест наказаха пиян, налетял на бой на кметицата на чепеларското село Проглед.

Вечерта на Сирни заговезни Георги Чолаков се появил в читалището в селото в явно пияно състояние. Хората чествали празника и организирали почерпка. Понеже завалял дъжд влезли в читалището. Чолаков се присъединил към празнуващите и въпреки че го знаели, че е алкохолик и че постоянно е пиян, те му сипали по повод празника алкохол.

След като се почерпил, той започнал да се държи неадекватно и започнал без причина да обижда наред и да псува присъстващите 14 свои съселяни. Наричал хората боклуци и простаци и ги псувал подред.

Кметицата на селото Радка Мирчева решила да го отстрани от сбирката и го помолила да излезе навън, като го повела към изхода заедно с друга жена. Извели го от залата, но пред входа той ударил във врата шамар на кметицата и едновременно я и напсувал. Жената се разплакала, при което дошли мъжете и други жени от компанията и го изпратили да си ходи.

Мъжете били спрени от съпругите си да не набият пияния си съселянин, става ясно в съдебна зала. Кметицата отказа коментар на случилото се.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони