Висше образование в Холандия

Изборът на университет е нелека задача, особенo на фона на изключително богатото предлагане. Затова от съществено значение е да сме си изработили критерии, които да ни водят в търсенето. Един такъв критерий са международните рейтингови проучвания. В схемата за определяне на рейтинга се включват много критерии, сред които качеството на преподаване, реализацията на завършилите студенти, обществената значимост на специалностите и много други.

В това отношение университетът в Тилбург, Холандия е един чудесен избор.

Tilburg University е оценяван като един от лидерите в обучението по икономика, бизнес науки и право в Европа. Холандският университет неизменно присъства на челни позиции в класациите за висши училища, развиващи най-перспективните науки в момента.

QS University Rankings класира Tilburg University на 50-то място в света в сферата на икономиката. Юридическият факултет заема челната позиция в Холандия за международно и европейско право според проучване на „Higher Education Guide” и е класиран като „Top International Law School” от American Social Science Research Network.

Tilburg University предлага комбинация от класически и модерни програми, както на бакалавърско, така и на магистърско ниво:

• Икономика, Маркетинг и Мениджмънт;

• Право;

• Комуникации и информационни системи;

• Социална психология, Човешки ресурси, Организационни науки и Социология.

Tова, което прави университета привлекателен за международните студенти, е както богатият избор на програми на английски език, така и сравнително ниските такси за обучение. Учебната такса за студенти от ЕС е в размер на 1951 евро на година, както за бакалавърски така и за магистърски програми. Холандия предоставя и много изгодни социални пакети – студентски заеми, грантове и др.

Tilburg University организира информационни срещи, които ще се проведат на 9 и 10 март 2015г. по следния график:

София – 9 март, 18:30ч., хотел Кемпински Пловдив – 10 март, 18:30ч., хотел Тримонциум

Предварителна регистрация ТУК

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование