Гол мъж застреля трима в денонощен ресторант в Тенеси Нападателят се издирва

Каан Урганджъоулу ще се жени Коварният Емир от "Черна любов" е със солидно образование

От Шумен до сцената на X-Factor във Финландия Викторио Ангелов стига до първото си живо предаване

Сръбският министър на отбраната отмени посещението си в Хърватия

Урфа е първият християнски град Регионът в днешна Турция и днес пази православни манастири и църкви

Заловиха бракониери с 1000 метра мрежи

Рокер избяга от полицаи, захвърли мотора си край Монтана

Легион от свищовски студенти превзе Колизеума на античния фестивал Натале ди Рома

Джеймс Камерън смята да заснеме още четири филма “Аватар”

Уникати от гаража: Шуменски бизнесмен вае купи от авточасти Валери Балабанов-Барни майстори по 10 месеца наградите в памет на приятеля си

“Природозащитници” искат да живеят в частна собственост

Адвокат Емануил Йорданов пред „Труд” за арестувания за бомбата на мача: Извършителят е преценил, че най-благоприятно за него е да се предаде в полицията

С биберон и козе мляко хранят 3-те мечета в Парка над Белица, ще ги пращат в Гърция, за да оцелеят

Цвета Караянчева: Нека президентът да каже да спрем ли санирането и магистралите

Корнелия Нинова: Задържането, 5 часа на улицата с белезници, е повече показност, отколкото съдържание

България изнесла 5 млн. литра вино в Китай за 2014 година

За 2014 година България е изнесла 5 милиона литра вино в Китай. В далечната страна все повече се увеличават почитателите на напитката на боговете – родно производство. В САЩ сме изнесли около 1 милион литра за миналата година. Износът ни за Русия обаче рязко е спаднал заради войната в Украйна. Размириците там удължават значително пътя до Русия и го правят дълъг и нерентабилен. Поради тази причина търговията е почти прекратена по тази дестинация.

Това съобщи директорът на Изпълнителната агенция по лозите и виното Красимир Коев на пресконференция в Международен панаир Пловдив.

Днес официално беше открит мегафорум за „Агробизнес, храни, вино и туризъм”. 2014-а е била неблагоприятна за лозарите и винарите. През нея са се произвели 76 милиона литра вино, докато през 2013 година произведеното количество вино е било 172 милиона литра. Като цяло винената култура на българина се е подобрила и той вече обръща все повече внимание на виното, което пие, беше отчетено още на форума. Лентата беше прерязана от министъра на земеделието Десислава Танева и мажоритарния собственик на панаира Георги Гергов.

„Открихме кампания директно пращания за 2015 година. Ще имат възможност да кандидатстват всички земеделски производители за 1,5 милиона лева подпомагане по общо 35 схеми директни плащания, национални доплащания, национална преходна помощ и новите компесаторни мерки на новата програма за „Развитие на селските райони”. След дни, когато се обнародва съответната наредба, ние ще отворим първата мярка 4.1 за инвестиции в земеделските стопанства. Това обяви при откриването министър Десислава Танева.

Ръководството на Международен панаир Пловдив в лицето на директора Иван Соколов каза още, че се очаква този вид мащабно изложение, което побира в себе си 7 изложения и е под егидата на Министерството на земеделието и храните да стане българският вариант на Зелената седмица в Берлин, което е най-голямото в света изложение, посветено на селското стопанство и хранителната индустрия.

На „Агра-Винария и Фудтех” се представят 650 фирми от 25 държави. Очаква се събитието да бъде посетено от над 50 хиляди души. Мегафорумът стартира днес и ще продължи до 8 март.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.