Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Славчо Атанасов: Последните 20 години по стадионите се получиха много неприятни неща

Първа лека катастрофа за новите шофьорски закони (обзор) Депутати, катаджии и чиновници изслушаха куп забележките от експерти

Държавният дълг се понижи до 25% от БВП

Общинари събират пари за главния архитект на София Симеон Славчев: Бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка

Димитър Делчев: В момента дясното не може да се обедини

Германци оглеждат училище за старчески дом

Германски инвеститори са проявили интерес към закрито оздравително училище на Шуменското плато. Идеята е то да се превърне в старчески дом за чужденци. Сградата е разположена сред природата и до 2008 г. там са учели деца с белодробни проблеми. Сега се руши неизползваема.

Имотът е обявен за продажба от Агенцията за приватизация. Базата, която е с 1350 кв. метра застроена площ, е в окаяно състояние, както и другите държавни имоти в региона.

Областният управител Донка Иванова каза, че в региона има още 25 държавни имота с отпаднало предназначение и продажбата им е най-доброто решение. Областната управа обаче не може да се разпорежда с тях, защото по закон може да продава само имоти с данъчна оценка до 10 000 лв. Иначе годишно плаща от бюджета си 5460 лв. данъци и още 6144 лв. за охрана на част от сградите.

Иванова е направила предложение за промяна в Закона за държавната собственост областните управители да могат да продават или отдават под наем имоти частна държавна собственост с оценка до 500 хил. лв. Искането е изпратено до Министерския съвет и Народното събрание, а вече върви съгласуване, каза тя. Мотивът е, че областните управи като стопани биха били по-заинтересовани собствеността да не се руши.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.