24-годишна филипинка е новата Мис Свят

Над 40 пострадали след взрив в японски ресторант в Сапоро

С джипове свалиха децата, блокирани на хижа „Алеко“

Гръцките земеделци излизат по пътищата

Бомба избухна пред сградата на гръцка телевизия

И днес ще вали сняг, жълт код е в сила за шест области

Пускат днес нови 24 км от „Струма“ Откриват официално магистралата между Кресна и Сандански

Извънреден Съвет за сигурност на ООН след решението на Косово да създаде собствена армия

„Черно море“ съди „Левски“

Пускат в продажба електронните винетки

Френският премиер призна, че правителството е допуснало грешки в кризата с протестите

На 17 декември 2018 да почерпят

Дидо от Д2 е големият победител във Фермата Съединение

Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

Германци оглеждат училище за старчески дом

Германски инвеститори са проявили интерес към закрито оздравително училище на Шуменското плато. Идеята е то да се превърне в старчески дом за чужденци. Сградата е разположена сред природата и до 2008 г. там са учели деца с белодробни проблеми. Сега се руши неизползваема.

Имотът е обявен за продажба от Агенцията за приватизация. Базата, която е с 1350 кв. метра застроена площ, е в окаяно състояние, както и другите държавни имоти в региона.

Областният управител Донка Иванова каза, че в региона има още 25 държавни имота с отпаднало предназначение и продажбата им е най-доброто решение. Областната управа обаче не може да се разпорежда с тях, защото по закон може да продава само имоти с данъчна оценка до 10 000 лв. Иначе годишно плаща от бюджета си 5460 лв. данъци и още 6144 лв. за охрана на част от сградите.

Иванова е направила предложение за промяна в Закона за държавната собственост областните управители да могат да продават или отдават под наем имоти частна държавна собственост с оценка до 500 хил. лв. Искането е изпратено до Министерския съвет и Народното събрание, а вече върви съгласуване, каза тя. Мотивът е, че областните управи като стопани биха били по-заинтересовани собствеността да не се руши.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.