Спипаха 70 нелегални имигранти в румънски автобус

Гранични полицаи задържаха румънски автобус, натъпкан със 70 нелегални имигранти и само 10 редовни пътници. Случката станала в началото на тази седмица на пункта Капитан Андреево.

Деца, жени и мъже били насядали по земята плътно един до друг. Те са от Сирия, Иран и Ирак. "Това е прецедент. Такъв случай не е имало до този момент", споделиха граничари. Шофьорът на рейса и всички нелегални са задържани.

В последните два почивни дни патрулите са спрели над 120 опита за нерегламентирано пресичане на браздата между Турция и България. 30 от чужденците били открити в товарен влак. Този прийом се ползвал най-често напоследък.

Междувременно от Марица край ГКПП-Капитан Андреево бе изваден трупът на 37-годишен иракчанин. Няма данни за насилствена смърт. Мъжът се удавил при опит да преплува от турския до нашия бряг.

Сред по-нестандартните опити за навлизането на българска територия е и форсирането на река Марица с лодка откъм Турция. Това се случи в средата на миналия месец. Тогава шестима сирийци наели плавателния съд в съседната държава и се опитаха да стигнат с гребане до Свиленград. Те обаче корабокрушираха на наш остров и затънаха до кръста във вода и кал. Наложи се аварийно-спасителен екип да осветява мястото и да влиза с друга лодка, за да вади бедстващите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони