Протест в Търново настоява: Смъртна присъда за убиеца на Вероника! (снимки)

Над 500 търновци се събраха пред паметника Майка България в центъра на старата столица на протестен митинг.

Негодуванието на хората бе заради смъртта на 23-годишната студентка Вероника Здравкова. "Смърт за убиеца", поискаха присъстващите.

Събра се огромна опашка от желаещи да подкрепят подписка до всички институции в града за обезопасяване на районите около университета и жепегарата. Само за 15 минути бяха събрани над 150 подписа.

Акцията продължи до 20 часа,на място пристигна и ректорът на университета проф. Пламен Легкоступ.

Инициаторите настояха за осветление, камери и полицейски патрули в районите между жп гарата и автогара "Юг", където бе извършено убийството на Вероника.

Протестиращите искат същото и за алеята от университета до Стамболовия мост, която също е тъмна и страховита. Според недоволстващите вече е имало сигнали до полицията за нападения и заплахи срещу минувачи, но те не са разследвани. “Не стига, че в България не се раждат деца, а и да допускаме отгледаните ни здрави и умни рожби да бъдат затривани", категоричен бе енергетикът Петко Ганчев, един от организаторите на протеста.

Ръководството на Великотърновския университет обяви 5 март за ден на траур в памет на Вероника, съобщи за “Труд” ректорът проф. Пламен Легкоступ. На 7 март убитото момиче е трябвало да има лекции при вицепремиера Томислав Дончев, който преподава по специалност "Публична администрация".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини