„Литекс“ не успя да бие отново „Лудогорец“

„Литекс" не успя да спечели втора победа над „Лудогорец" за четири дни и завърши 0:0 в първи четвъртфинал за купата на България. Развръзката ще е на 18 март в Разград.

В събота за първенство „оранжевите" удариха „Лудогорец" с 1:0 и завързаха интригата в „А" група. Сега „Литекс" отново стигна до гол, но бе отменен от рефера Станислав Тодоров. Основания имаше заради опасна игра срещу вратаря Иван Чворович. През първото полувреме Марселиньо изпусна златен шанс за Разград, а в началото на второто се контузи. Първоначалната диагноза е разтежение. Не е ясно дали бразилецът ще се възстанови за дербито срещу „Левски" в неделя.

И „Литекс", и „Лудогорец" изглеждаха доста уморени на терена и не направиха зрелищен спектакъл. Като че ли равенството задоволяваше повече гостите от Разград, които очакват да решат изхода на четвъртфинала на свой терен. Но 0:0 е един от най-коварните резултати преди домакинство в турнирен дуел. А шампионите не вкараха на този стадион в трети пореден двубой след 0:0 за първенство и миналата пролет.

В сравнение с шампионатния мач от събота треньорът на „Лудогорец" Георги Дерменджиев пусна като титуляри Александър Александров, Абел Анисе и Христо Златински. С този мач румънецът Козмин Моци излежа наказанието си за червения картон от преди четири дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ