Зимата се завърна, силен сняг заваля над София

Студеният Средиземноморски фронт нахлу още по тъмно и в София около 8 часа заваля сняг. Атмосферното налягане ще се понижава. Ще е по-ниско от средното за март. Днес времето ще е облачно и още сутринта в Западна, а по-късно през деня и в Централна България ще завали дъжд. В северозападните райони и по високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг. Силен сняг заваля около 7:30 тази сутрин в София. Той е мокър и затова все още няма натрупвания.

Почти без валежи ще остане в източните райони на страната. Вятърът ще е до умерен от югоизток . Максималните температури в повечето места ще са между 5° и 10°, в югоизточните райони с градус-два по-високи, прогнозира НИМХ при БАН.

По Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 7-10°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнение на морето около 3 бала, вечерта ще се усилва.

В планините ще е облачно, с превалявания от сняг, главно в масивите от Западна и Централна България. Вятърът ще е от юг, югоизток силен, по откритите високи части до бурен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 2°.

Тази нощ най-студено е било в Шумен– минус 1 градус. Други градове с ниски температури са: Добрич – 0 градуса, Варна, Пловдив и Хасково – плюс 2 градуса. В останалите части на България температурите са сравнително високи за сезона - Сандански, Лом и Оряхово – плюс 6 градуса. Към полунощ в югозападните райони на страната е имало незначителни превалявания от дъжд, около 4 л.кв/м. В района на София в момента вали сняг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини