Гости на прием в турската столица видяха “Красотите на България”

Честването на 3 март в турската столица Анкара бе необичайно тази година. Освен с традиционния прием за дипломатическия корпус, организиран от българския посланик Красимир Тулечки, националният празник на страната ни бе отбелязан и с изложба, наречена “Красотите на България”.

Дипломати, местни политици, бизнесмени и представители на българската общност в Турция разгледаха фотографии на някои от най-красивите кътчета в родината. Снимките са дело на журналиста Иван Михалев, бивш главен редактор на в. “Труд” и създател на блога за пътешествия “Отбивки”.

Най-голямо впечатление на присъстващите направиха кадрите от Родопите. Български изселници, живеещи в Турция, се снимаха за спомен пред фотографиите от някогашната им родина.

Според български дипломати в Анкара това е най-посетеният официален прием за последните години. Залата едва побра отзовалите се на поканата близо 500 души. Точно в 19,30 ч прозвуча и българският химн, който бе изпратен с аплодисменти от присъстващите.

От името на турското правителство приветствие към България направи министърът на семейните дела и социалната политика Айшенур Ислам. Деца на дипломати от българското посолство в Анкара раздаваха на гостите ръчно направени мартеници с пожелания за здраве и късмет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица