Кардиолог бе зверски пребит при полицейско задържане в Петрич

Известен петрички кардиолог е настанен в реанимация на болница с тежки контузии и счупени ребра след нанесен му побой.

Състоянието на д-р Чавдар Великов е тревожно. В реанимация наколко пъти е изпадал в несвяст и колегите му са спасявали живота му. От болничното легло докторът почти без глас помоли "Изчакайте, не пишете, нека да се консултирам с адвокатите си", пише struma.com. На въпрос какво и как се е случило и дали е бит в полицията д-р Великов заяви: "Как си мислите, че съм попаднал тук. Нямам думи за това, което се случи".

Свидетел на ареста е сестрата на доктора. Инцидентът станал по време на празничните дни. Възникнал скандал със съпругата и сина му, извикана е полиция и докторът, който работи в Сандански, е бил арестуван.

Запознати със скандала твърдят, че докторът е ударил полицай по време на задържането му. С бокс той разбил устата на длъжностно лице по време на работа.

При появата на екипите докторът налетял на ченгетата, че се месят в домашните му работи. Това е полицейската версия по случая.

Фактите са: Тежко бит лекар и полицай със спукана устна. Образувано е дознание срещу лекаря, за нанасяне на телесна повреда на длъжностно лице. Обаче травмите на доктора са животозастрашаващи. Предстои проверка на случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони