Валери Симеонов за предложението Бъчварова да е вътрешен министър: Ако изпълнява програмата, ще работим с нея

Никъде не сме поемали ангажимент да подкрепяме всичко, което предлага ГЕРБ. Това заяви председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред журналисти в парламента, предаде „Фокус”.

Относно предложението на Бойко Борисов Румяна Бъчварова да бъде министър на вътрешните работи, Валери Симеонов обясни, че той няма да работи с нея. „Ако изпълнява програмата, под която сме се подписали всички, ще я подкрепяме. Ако не изпълнява – дали е Бъчварова, дали е Вучков, дали е Борисов, ние ще сме против”, категоричен бе съпредседателят на ПФ.

Той посочи, че "има заблуда у министър-председателя". И припомни, че още по време на преговорите за съставяне на правителство от ПФ са заявили, че няма да подкрепят запазването на плоския данък вместо семейното подоходно облагане. „Никъде в предварителната програма не сме казвали, нито те, че трябва да гласуваме 16 млрд. лева дълг, затова не ги подкрепихме”, коментира той.

На въпрос дали има проблем в коалицията, Симеонов заяви: „Нищо ново под слънцето. Вече трети месец е така. Ние подкрепяме програмата, а кой ще я изпълнява, е от по-малка значимост. Важното е това, което сме записали, да се изпълнява”, подчерта Валери Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини