Лютви Местан: ДПС ще гласува против Бъчварова

ДПС е опозиция на кабинета "Борисов"-2 и затова ще гласува против промените в състава на правителството. Това заяви лидерът на движението Лютви Местан по повод предложението на Бойко Борисов вицепремиерът Румяна Бъчварова да оглави Министерство на вътрешните работи, предаде БГНЕС.

Няма как ДПС да подкрепи каквито и да е персонални и структурни промени в кабинет, на който сме опозиция, допълни Местан.

Днес на "Дондуков" 2 продължават консултациите на президента с парламентарно представените партии. След срещата с Росен Плевнелиев Местан заяви, че формулата на управлението генерира нестабилност. Според лидера на движението именно поради тази причина настоящото управление не може да бъде управление на реформите. Местан определи срещата с държавния глава като сравнително дълга и похвали Плевнелиев за диалогичния подход, който той демонстрира.

Уверихме президента, че ДПС ще играе ролята на непримирима и на моменти агресивна опозиция против участието на ксенофобски елемент в управлението на страната, категоричен бе Местан. Председателят на ДПС заяви още, че партията му ще бъде опора при защитата на стратегическия национален интерес и развитието на страната като европейска държава. Като такива мерки той посочи плоския данък, емитирането на външен дълг и съдебната реформа.

Очаквайте подробности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини