Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

36% от българите ще спестяват през 2018 г.

Вижте Бойко Борисов на Балканската среща в Букурещ през обектива на “Труд”

Столичната община – шампион по рециклиране на битов отпадък Преизпълнява Националните цели

Отмениха извънредните мерки за птичи грип в Бургаско

Извънредните мерки, наложени за възникналото огнище на птичи грип от подтип H5N1 при домашни птици в село Константиново, Бургаско, се отменят. Това стана ясно на проведено в Министерство на земеделието и храните заседание на Националния кризисен щаб, сформиран със Заповед на министър-председателя предвид възникналата епизоотична обстановка, съобщиха от пресцентъра на МЗХ.

Причината за отмяна на мерките е, че не са констатирани нови случаи на заболели птици на територията на областта. По време на заседанието заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров заяви, че „справянето със ситуацията и недопускането на разпространението на заразата и в други области на страната е пример за добрата координация и взаимодействие между институциите, които се ангажираха с проблема в усложнената епизоотична обстановка“.

Припомняме, че на 2 февруари 2015 г. бе обявено първично огнище на птичи грип в село Константиново, община Камено, област Бургас. Сред мерките, които бяха предприети, бе създаването на три километрова предпазна зона и десет километрова надзорна зона около огнището. В предпазната зона бяха умъртвени по хуманен начин всички домашни птици, а в надзорната зона бяха извършени клинични прегледи на птиците от експерти на Българската агенция по безопасност на храните. Въведе се и забрана за търговия и придвижване на домашни и диви птици, търговия с прясно месо и месни продукти, организирането на пазари, лова на пернат дивеч на територията на областите – Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Стара Загора, Ямбол, Търговище, Разград, Русе и Сливен.

За отмяната на извънредните мерки ще бъде уведомена и Европейската комисия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.