Стартира кампания „България в Шенген. Време е!“ - вижте клипа

"България в Шенген. Време е!" Това е мотото на националната кампания, която стартира вчера по инициатива на лидера на Партията на европейските социалисти и евродепутат от БСП Сергей Станишев.

В Археологическия музей, след реликви от началото на новата ера, паметници от римската епоха, се събраха около 200 интелектуалци и политици от всички цветове. Тук бяха вицепремиерът Меглена Кунева, министрите на правосъдието Христо Иванов и на културата Вежди Рашидов, депутати, историците проф. Андрей Пантев и проф. Искра Баева.

"Тази велика идея се осъществява мъчително, заради идеята за доминацията, която винаги е напирала", каза в началото на събитието проф. Пантев. И подчерта, че заради "свещените камъни на Европа" България трябва да бъде в Шенген.

"Приемането на България в Шенгенското пространство вече е казус на историческа и морална справедливост. Това е моя лична кауза", заяви Сергей Станишев. "Приемането на България в Шенген е право на нашата страна, което призтича от договора й за присъединяване", подчерта вицепремиерът Меглена Кунева.

Целта на кампанията е да се събори и последната стена, която отделя България от Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини