Американо-израелска фирма инвестира в Монтана

Чужда фирма започва изграждането на голям агроцентър в технологичния парк на Монтана. В строежа на търговски комплекс край областния град ще бъдат инвестирани 2,2 млн. лева, съобщиха от местната управа.

Паркът е на площ от 85 дка край пътя Монтана - Лом и бе създаден през 2008 г. със средства от европейските фондове, за да привлича чужди инвестиции и да подпомага развитието на икономиката в района. Американо-израелската фирма “Мегатрон” е третото дружество, което купува парцел в парка. Дружеството е представител на американския гигант “Джон Диър” и ще издигне край областния град сгради за търговия със земеделска техника.

За парцела от 17,5 дка земя “Мегатрон” ще внесе в общинската хазна 270 хил. лева, а още 2 млн. лева ще инвестира в строителство. Агрокомплексът ще се обслужва от 10 работници. Преди година парцел от 30 дка в парка купи и швейцарска фирма, която ще произвежда метални палети в завод със 100 служители.

От 5 години в Технологичния парк продава земеделска техника на фермерите от региона и голяма българска фирма. Досега в парка на Монтана са инвестирани близо 10 млн. лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони