Почерненият Никопол изпрати Вероника

23-годишната студентка Вероника Здравкова беше погребана днес в родния й град Никопол. Погребението беше от 13 часа, като преди това от 11 часа близки, приятели и съграждани на студентката се събраха пред сградата на Общината в града. Там те запалиха свещ в памет на Вероника.

Момичето бе убито вечерта на 28 февруари. До този момент убиецът не е разкрит.

В община Никопол днес беше обявен ден на траур в памет на зверски убитата студентка, съобщава posredniknews.com. Ден на траур беше обявен и във Великотърновския университет, където 23-годишната Вероника учеше магистратура.

На сградата на Ректората и в Стопанския факултет са поставени траурни знамена, обособен е и траурен кът във фоайето на факултета. Всички учебни занятия в учебното заведение днес започват с минута мълчание в памет на убитото момиче.

Днес в Общинския съвет е внесена и подписката с искания за монтиране на камери и осветление в района от Автогара Юг до жп гарата в града, където беше убита студентката, и за изграждане на видеоконтрол и възстановяване на липсващото осветление от ВТУ до Пети корпус. Стотици великотърновци снощи се събраха край паметника „Майка България", за да изразят съпричастност към трагедията и да подкрепят подписката

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони