Цветан Цветанов след решението на НС за мигрантите: Благодаря на опозицията!

Напускалият свободно Варненския затвор – бивш рали състезател и лидер на престъпна група

Румяна Арнаудова за арестите в КАТ-Габрово: Касае се за длъжностни и документни престъпления

Атаката срещу дизела е истерия и балон Обсъждат по-високи данъци и такси

Нов тест по български език и литература за седмокласниците от догодина

Труд Уикенд – един вестник за два дни Безгрижна неделя с чаровния 80-страничен брой на вестник "Труд"

Кражба на кабели остави без ток 1200 домакинства в Монтана

Нигяр Джафер: Назначаването на д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК е приятна изненада

Системата спъва лечението на психично болните 70% от легловата база трябва да се преструктурира

Трима задържани при полицейска операция в КАТ-Габрово

Хърватската икономика отбелязала 10% ръст заради футбола

Сменяме касовите апарати до март 2019 г. Около 200 хил. търговци ще трябва да купят нови устройства

Излъчен е победител в конкурса за тикет система на София

САЩ евакуират стотици „бели каски“ от югозападна Сирия

Главният архитект на София Здравко Здравков: Никой няма резервирано паркомясто в центъра Предстои преобразяване около храма „Св. Александър Невски“, при Центална гара и в бункера на мавзолея

Приятелят на Вероника пред Труд: Искам да намерят убиеца и да го попитам „Защо?“

„Искам час по-скоро да бъде намерен човекът, който извърши това зверство. Много хора искат да се саморазправят с него. И аз искам. Но първо ще го погледна право в очите и ще поговоря със злодея. Ще го попитам Защо?. Ако наистина целта са били пари, защо не е взел чантата, без да й отнема живота…?“ Това сподели приятелят на мъртвата Вероника Здравкова – Мартин Манолов.

Младият мъж беше сред хилядите участници в протестите във Велико Търново в сряда вечерта.

Манолов разказа, че с Вероника били колеги в магазина на мебелна верига от около 6 месеца. “ В злокобния ден бяхме на работа. Приключихме в 19 часа и се разделихме на паркинга. Преди да се разделим се прегръщахме и целувахме. Всичко напоследък беше толкова хубаво, повече от перфектно“, казва с хрипкав глас опечаленият младеж.

Той допълва, че по принцип след работа карал Вероника с колата си, за да не върви пеша през страховитата местност. „Но не винаги съм с автомобила и затова се налагаше понякога да се прибира пеша. Когато си тръгваше сама, чаках като излезе от другата страна на моста да ми се обади, че е жива и здрава“, реди през сълзи Мартин.

При раздялата им на паркинга в злополучната вечер, Вероника казала на Мартин, че се прибира в Никопол, защото на следващия ден – 1 март, баща й има рожден ден. Уговорили се на 4 март да се срещнат.

„Но вече никога няма да я видя“, проплаква младежът. В неделя сутринта узнал, че Вероника е изчезнала, когато близките и му се обадили да го питат къде е дъщеря им.

„Отначало всички се усъмниха в бившия приятел на Вероника – Радослав. Беше ми разказала, че са се разделили през август миналата година, по нейно желание. Споделяла ми е, че са имали конфликти. Явно не е искал да приеме края на връзката и за него нещата по-скоро не са били приключени. Звънял е на Вероника дори и в мое присъствие. Но тя не му отговаряше. Вероника обаче казваше, че се страхува от Радослав. Виждал съм го да я чака пред дома й. Но не можем на сляпо да обвиняваме някого“, казва още Мартин.

От началото на тази година връзката му със студентката се задълбочила. Все още обаче тя държала в тайна отношенията им. Дори и пред родителите си не говорела за новия си приятел. „Два пъти съм виждал баща й, когато е идвал да и носи багаж на работа. Но не сме се запознавали“, допълва Мартин.

Той смята, че грабежът може да е само инсценировка, а покушението върху Вероника да е извършено с друг мотив.

Още четете във в. „Труд“ в петък и по-късно на сайта

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.