Шефът на БДЖ: В Товарни превози се очаква дълбока реформа

"Холдинг БДЖ" ЕАД изготвя план за периода 2015-2022 година, като в момента се работи по него. По отношение на „БДЖ-Товарни превози" се очаква дълбока реформа. Това каза пред журналисти изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ" ЕАД Владимир Владимиров по време на дискусия относно икономическото и социално значение и възможности за развитие на „БДЖ - Товарни превози” ЕООД, съобщи „Фокус".

Владимиров посочи, че когато планът стане готов, първо ще запознаят министъра на транспорта, а след това ще има и публично изявление. „Проблемите в БДЖ са доста и са натрупвани с дълги години, изискват много съсредоточена работа. Правят се сметки за милиони, дори за милиарди левове. Към момента сме в завършваща фаза на плана. Не мога да се ангажирам с точен и краен срок", заяви Владимиров. Той уточни, че са имали една седмица обмяна на опит с железници, които са извършвали успешни реформи и сега им е нужно време, за да може да бъдат включени в този план една част от нещата, които са видели. Относно това дали в стратегията се предвижда спиране на влакове, Владимиров заяви, че не се предвижда такова нещо.

„Спирането и пускането на влакове зависи преди всичко от държавата. Ние сме изпълнителна услуга. Ако държавата поиска да има повече влакове, ще пуснем повече, ако иска по-малко - ще има по-малко. Търсим по-добро решение от това, което имаме в момента", обясни Владимир Владимиров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес