Черно море смаза с 5:0 Локо в Горна Оряховица, след 7 години отново е на полуфинал

Черно море смаза Локомотив (Горна Оряховица) с 5:0 като гост в 1/4-финален реванш за Купата на България. Така тимът на Никола Спасов с общ резултат 6:0 се класира за пети път в своята история на полуфинал в турнира и за първи от 2008 г., когато отново той бе начело на "моряците".

Варненци направо разпиляха своя съперник за 45 минути, като на почивката бяха вкарали всичките си попадения във вратата на кандидата за влизане в "А" група, съобщи "Спортал".

Треньорът на гостите бе оставил някои от основните си играчи да почиват преди важното гостуване на Локомотив (София) от първенството, но въпреки това избраниците му решиха класирането си напред още в 63-ата секунда на срещата. Полският халф Марчин Бургхард с удар от над 20 метра даде преднина на гостите със своя първи гол. Гостите изцяло владееха инициативата и логично се стигна до втори гол. Кирил Котев в 24-ата минута удвои с глава и окончателно класира тима си на полуфинал. Секунди по-късно Мамуту Кулибали също вкара дебютен гол за Черно море, който бе малко куриозен, след като засече удар на Клок. Домакините имаха основателни претенции, че защитникът от Мали бе в засада. Иван Коконов се отличи със сериозен пропуск.

В 38-ата Вилиян Бижев също се разписа, като и той откри официално головата си сметка за варненци, след като бе голмайстор в контролите. Попадението довърши търпението на доста от феновете, пристигнали на стадион "Локомотив" да подкрепят домакините, които напуснаха своите места.

Последваха две отлични намеси на Радослав Рашков, но в 44-ата минута Стенио с нов гол от 21 метра прати топката за пети път в мрежата на домакините. Последва едно второ полувреме на много по-ниски обороти, а гостите на няколко пъти можеха да стигнат до шести гол, но в крайна сметка такова не се случи.

Така Черно море стана третият полуфиналист след Левски и Локомотив (Пловдив). На 18 март ще стане ясен и победителят в двойката Лудогорец - Литекс, като жребият е на другия ден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт