3 големи акули се хапят за Топ 4 - „Арсенал“, „Ливърпул“ или „Юнайтед“?

Три големи акули се хапят за две места в топ 4 във Висшата лига! Но не са само те, а цели пет отбора имат съвсем реални шансове да са трети и четвърти, ако приемем, че „Челси“ на Жозе Моуриньо (63 т. и мач по-малко) и „Манчестър Сити“ (58) имат достатъчен аванс пред останалите.

Трети сега е „Арсенал“ с 54 точки и +23 голова разлика. Четвърти е „Манчестър Юнайтед“: 53 точки и +21. Пети е „Ливърпул“ с 51 точки и +12. Тези три гранда изглеждат най-близо до двете места в зона Шампионска лига.
Шести е „Саутхемптън“ с 49 точки и +19. Седми е „Тотнъм“ с 47 точки (мач по-малко) и +6.

До края има 10 кръга („Тотнъм“ и „Челси“ имат 11 мача). В тях предстоят следните преки сблъсъци в тази война на върха.

15 март - „Юнайтед“ - „Тотнъм“.

15 март - „Челси“ - „Саутхемптън“.

22 март - „Ливърпул“ - „Юнайтед“.

4 април - „Арсенал“ - „Ливърпул“.

12 април - „Юнайтед“ - „Сити“.

18 април - „Челси“ - „Юнайтед“.

25 април - „Саутхемптън“ - „Тотнъм“.

26 април - „Арсенал“ - „Челси“.

2 май - „Тотнъм“ - „Сити“.

9 май - „Челси“ - „Ливърпул“.

16 май - „Юнайтед“ - „Арсенал“.

24 май - „Сити“ - „Саутхемптън“.

„Челси“, „Арсенал“ и „Сити“ са в Шампионската лига, където им предстои поне по още един двубой реванш от 1/8-финалите. „Юнайтед“ и „Арсенал“ се срещат в понеделник на 1/4-финал за Купата на Англия и единият ще продължи за още поне една среща. „Ливърпул“ също е в турнира (домакин на „Блекбърн“ в неделя).

Наказват Евънс и Сисе по 6 мача за плюнки

Джони Евънс („Манчестър Юнайтед“) и Папис Сисе („Нюкасъл“) чакат наказание от 6 мача, ако се докаже, че са се наплюли на мача между двата тима. Повторенията показаха, че защитникът на „Юнайтед“ плюе към падналия на земята нападател на домакините, който става и доближава лицето си до съперника и, изглежда, отвръща.

Гостите спечелиха щастливо с 1:0 с попадение на Ашли Йънг, подарено от гаф на вратаря на „Нюкасъл“ Тим Крул. Домакините искаха дузпа при 0:0, когато Крис Смолинг повали Еманюел Ривиер, но сигнал не последва.

Най-важният момент в мача бе завръщането като резерва на Йонас Гутиерес („Нюкасъл“), който се оттегли в родната Аржентина с диагноза рак преди 17 месеца, излекува се и отново играе.

Лидерът „Челси“ спечели с 1:0 като гост на „Уест Хем“, а по трибуните бе не по-малко интересно. Агитката на гостите възхвали младия защитник Курт Зума (тъмнокож): „Има само един Курт Зума“, запяха феновете. Запалянковците на „Уест Хем“ отвърнаха с ироничното: „А ще го пуснете ли в метрото?“, визирайки инцидента с расистите от „Челси“, които спряха тъмнокож в парижкото метро.

Бафетимби Гомис от „Суонси“ припадна на терена и бе изнесен с кислородна маска при 2:3 като гост на „Тотнъм“. Клубът обяви, че знае диагнозата на френския нападател, който може да бъде оставен да почива известно време. Но не става дума за сърдечни проблеми.

В „Арсенал“ се появи странна дилема след 2:1 на терена на „Куинс Парк“. Алексис Санчес вкара, но статистика показа, че чилиецът е далеч по-непродуктивен след завръщането от контузия на Месут Йозил в ролята на №10. Преди това Алексис имаше 12 гола в 14 мача, а сега - 1 в 8...

„Ливърпул“ победи с 2:0 „Бърнли“ и натрупа серия от 8 победи и 2 равни през последните 10 мача. „Червените“ са единственият непобеден тим за 2015-а в английския елит.

Журналист „рисува“ мачовете в Англия

Ник Барнс, дългогодишен журналист от Би Би Си, прави репортажи от мачовете в Англия с рисунки. За да е пълен анализът на един мач, това му отнема между 3 и 4 часа. Вместо с лаптоп Барнс изографисва емблемите на отборите, националните флагове на различните футболисти и схемите. Репортерът отговаря за „Съндърланд“ и твърди, че от 2008 г. не е пропуснал нито един мач на отбора. А дебютът му е бил през 1992-ра на стадиона на „Карлайл“. В свободното си време Барнс рисува природни пейзажи. Известен е, че никой клуб в английските дивизии не му отказва акредитация. „Нарисувал“ е над 340 двубоя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят