Очевидец: Убиецът на Шмид побягна като сърна

Анонимен свидетел разказал как видял сочения за автокрадец Михаил Туцов-Вандала да празни цял пълнител от автомат по тялото на боса Красимир Гочев-Шмид в Своге. След което убиецът побегнал като сърна. Това се разбра в Софийския апелативен съд, където Вандала поиска свободата си.

Според обвинението той е надупчил с 6 куршума Шмид на 20 май м.г. в Своге. Изстрелите покосили Шмид пред дома му, малко след като слязъл от сребристия си "Мерцедес".

Вчера Вандала помоли съда да не дава вяра на показанията очевидеца: “Той казва, че съм висок и слаб, а аз не съм”. После заяви, че по това време бил на детски рожден ден в столичен мол в кв. Хладилника. “Как след детско парти ще отивам да убивам”, възмути се Вандала пред съда.

Прокуратурата твърди, че убийството било поръчково, а версията за детското парти не почивала на доказателства. “Има експертиза, от която ставало ясно, че обвиняемия накуцвал и това предизвиквало подскоците му”, съобщи представителят на държавното обвинение.

"Искам да се грижа за детето ми и за болната ми жена", бяха последните думи на Вандала. Това обаче не трогна магистратите и те го оставиха зад решетките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право