„Левски“ затъва финансово

Пет неща, които Първа лига да взаимства от Мондиала

На 20 юли 2018 да почерпят

Автоиндустрията в САЩ призова Тръмп да не налага мита върху вноса на коли

Муслин и Янкович отпадат като вариант за „Левски“

1700 незаети места останаха в софийските гимназии

Новият британски министър за Брекзит иска по-интензивни преговори с ЕС

Творчески терминал „България – Израел” Този нов културен формат е продължение на фестивала „Българска душа на Святата земя”

Кнесетът прие спорен закон, даващ право на самоопределение само на евреите

Погазват се правата на психично болните

Учени регистрираха нова сеизмична активност край вулкана Етна

Сменяме валидните винетки с електронни Общините искат 20% от таксите

Борисов пред „Известия“: Влизането на Турция в ЕС в момента е невъзможно

Нараства броят на заразените със Западнонилски вирус в Гърция

Избили на сляпо животните в Странджа Не е установен дори щамът на болестта

Плевнелиев: Политическите партии да работят за постигането на консенсус по важните за обществото реформи

Парламентарно представените политически партии, независимо дали са част от управлението или са в опозиция, да търсят допирните точки в своите програми, за да придвижат напред важните за обществото реформи в енергетиката, съдебната система, здравеопазването, администрацията и пенсионната система. За това призова президентът Росен Плевнелиев, който разговаря на „Дондуков“ 2 с ръководството на „БСП лява България“ в рамките на месеца на политическите консултации с парламентарно представените политически сили, съобщиха от президентския пресцентър.

Държавният глава подчерта, че както Националната програма за развитие до 2020 г., така и Споразумението за партньорство с Европейската комисия 2014-2020 г., са резултат на политически консенсус и изискват обединените усилия на всички партии за тяхното успешно изпълнение.

Обща беше оценката, че страната ни трябва да се стреми към по-бързото присъединяване към Шенгенското пространство без граничен контрол, да стане част от Европейския банков съюз и да работи за присъединяване към Еврозоната, с което да гарантира стабилност, като основа за привличането на инвестиции и икономически растеж.

Народните представители потвърдиха принципната позиция на БСП за приемането на устройствени закони за дейността на службите в сектор „Сигурност“.

По време на срещата представителите на БСП отново изразиха позицията си, че сключеният от българското правителство договор за дилърство за набирането на до 8 млрд. евро от международните пазари създава риск от финансова дестабилизация, както и опасност от последваща „дългова спирала“ за държавата.

Според представителите на левицата, България търпи големи загуби от наложените от ЕС санкции на Руската Федерация, в резултат на кризата в Украйна, както и от ответните санкции на Русия спрямо ЕС. Народните представители призоваха да се търсят възможности за компенсация на засегнатите български предприятия и се обявиха за европейски дебат за постепенно отпадане на ограничителните режими, въведени от началото на кризата в Украйна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.