На 21 април 2018 да почерпят

Химическите инспектори на ООН все още не са посетили Дума

Гергана Орлова след инцидента с ранената полицайка: Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана и разочарована През 2003 г. жената преживява същия ужас

И в България се открива Институт за изучаване на Холокоста

Италиански съд наложи тежки присъди на мафиоти и бивши държавни служители

Вдигат паметник на кан Тервел около НДК Грандиозни чествания за 1300г. от победата над арабите при Константинопол

Азербайджанска красавица фенка на 100 Кила Певицата беше на двудневно посещение в България, за да представи песента си „X My Heart“

САЩ определи Русия и Китай като „дестабилизиращи сили“

Турската Централна банка е изнесла златния си резерв от Федералния резерв на САЩ

Антитерористично учение се състоя на полигона „Ново село“

Три нарушения – пак на изпит за книжка МВР организира курсове и прави регистър на джигитите

Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

Плевнелиев: Политическите партии да работят за постигането на консенсус по важните за обществото реформи

Парламентарно представените политически партии, независимо дали са част от управлението или са в опозиция, да търсят допирните точки в своите програми, за да придвижат напред важните за обществото реформи в енергетиката, съдебната система, здравеопазването, администрацията и пенсионната система. За това призова президентът Росен Плевнелиев, който разговаря на „Дондуков“ 2 с ръководството на „БСП лява България“ в рамките на месеца на политическите консултации с парламентарно представените политически сили, съобщиха от президентския пресцентър.

Държавният глава подчерта, че както Националната програма за развитие до 2020 г., така и Споразумението за партньорство с Европейската комисия 2014-2020 г., са резултат на политически консенсус и изискват обединените усилия на всички партии за тяхното успешно изпълнение.

Обща беше оценката, че страната ни трябва да се стреми към по-бързото присъединяване към Шенгенското пространство без граничен контрол, да стане част от Европейския банков съюз и да работи за присъединяване към Еврозоната, с което да гарантира стабилност, като основа за привличането на инвестиции и икономически растеж.

Народните представители потвърдиха принципната позиция на БСП за приемането на устройствени закони за дейността на службите в сектор „Сигурност“.

По време на срещата представителите на БСП отново изразиха позицията си, че сключеният от българското правителство договор за дилърство за набирането на до 8 млрд. евро от международните пазари създава риск от финансова дестабилизация, както и опасност от последваща „дългова спирала“ за държавата.

Според представителите на левицата, България търпи големи загуби от наложените от ЕС санкции на Руската Федерация, в резултат на кризата в Украйна, както и от ответните санкции на Русия спрямо ЕС. Народните представители призоваха да се търсят възможности за компенсация на засегнатите български предприятия и се обявиха за европейски дебат за постепенно отпадане на ограничителните режими, въведени от началото на кризата в Украйна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.