Ще продължи да вали и през нощта, дъждът и снегът ще достигнат и Източна България

През нощта валежите ще продължат и ще достигнат и Източна България. Ще духа умерен източен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°. През деня постепенно дъждът ще преминава в сняг, най-късно в Източна България. Валежите в по-голямата част от страната ще са значителни и на много места ще се образува снежна покривка. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е умерен до силен. Ще има условия за виелици и навявания. Максималните температури ще са от 0° - 3° в северозападните райони до 7° – 9° по крайбрежието на морето. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН за Фокус”.

Над Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд. По-значителни и на повече места в следобедните часове. Ще духа умерен източен, след пладне - североизточен вятър. Максималните температури ще са 7° - 9°. Вълнението на морето ще е 3 -4 бала. Температурата на морската вода е 5°- 7°. В планините ще е облачно и с валежи от сняг, в Рило-Родопския масив - значителни. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен южен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлуе студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 5°.

В събота валежите ще продължат. И в крайните югоизточни райони дъждът ще премине в сняг. Ще остане ветровито, с умерен до силен вятър от север-североизток. Температурите ще са без съществен дневен ход - предимно между 0° и 5°, в югозападните райони до 8-9°. В неделя ще се задържи облачно. В по-голямата част от страната все още ще превалява сняг, но валежите ще отслабват, а в западната част от Дунавската равнина и ще спрат. Температурите ще са почти без промяна.

В понеделник валежите в цялата страна ще спрат, най-късно в югоизточните райони. Ще остане предимно облачно, но ще започне бавно разкъсване на облачността. Минималните температури ще са с градус-два по-ниски, а дневните - по-високи от предишните дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето