Свинар: Убих жена си, клепаше ме пред шефа

“Убих жена ми Галина, защото ходеше да ме клепа пред шефа. Искаше да ме махнат от работа. Тя беше луда, не си пиеше хапчетата. Онази вечер просто ми притъмня.” Това заяви през сълзи пред Софийския апелативен съд свинарят Борислав Григоров, който поиска да бъде пуснат на свобода.

Според обвинението Борислав и Галина се сдърпали в дома им в стопанския двор “Врана”. Мъжът се ядосал и полял жена си с безнин. Тя пламнала, а свинарят опитал да я изгаси с одеяло, но я стиснал за шията. Минути по-късно Галина издъхнала. Пред разследващите още тогава Григоров признал вината си.

Вчера той обясни, че от месец изкарвал прехраната си като животновъд и не искал да го уволнят заради жена му. “Много се ядосах. Ама като видях, че не мърда, веднага я разтърсих няколко пъти. Исках да я съживя”, промълви той.

Магистратите се позоваха на свидетелски показания, според които Борислав редовно пребивал Галина. Те припомниха, че той е бил съден за престъпление против личността, но реабилитиран. “Ще съдействам, пуснете ме”, каза последно той. Въпреки това съдиите го оставиха зад решетките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право