„Левски” не иска служебно 3:0 в Разград

„Левски" няма да иска служебна победа над „Лудогорец" заради Козмин Моци.
Чрез фейсбук шефът на тръста „Синя България" Васил Колев извади идея за административно 3:0, ако защитникът играе в неделя в Разград. Причината - румънецът неправомерно не е наказан от БФС с лишаване от състезателни права за средния пръст на мача с „Литекс" (0:1) в събота.

Първо - в подобни казуси служебни победи няма. Второ - Колев иска санкция по чл. 21, т. б от Дисциплинарния правилник за „обида към публика". Обаче БФС правомерно приложи конкретния текст - „неприличен жест от състезатели" по чл. 22, т. 4, който предвижда 3000 лв. глоба и нищо друго. Същото наказание получи Фабио Ешпиньо от „Лудогорец" за средния пръст на двубоя с ЦСКА на 22 ноември - 1:1.

Късметлийски съдия на „зелените" ще свири дербито - Николай Йорданов. Четири от 10-те мача на арбитъра за сезона са с „Лудогорец". Това са 3:1 с „Ботев" за Суперкупата, две шампионатни гостувания - 4:0 с „Берое" и 0:0 с „Черно море", както и домакинството в „А" група срещу „моряците" - 2:0. Йорданов получи назначение и за дербито с ЦСКА (1:1) в София на 22 ноември в първенството, но „червените" въстанаха с упрек в пристрастие. Реши се да има жребий и включиха същия рефер плюс Георги Йорданов и Таско Тасков, който се падна.

Отпадналите двама обаче свириха на „Лудогорец" в следващите два кръга. Георги Йорданов ръководи дуела с „Локомотив" (Сф) в Разград - 5:1, Николай Йорданов пое гостуването на „Берое" (4:0). Той бе съдия на две срещи на „сините" през есента - 1:1 с „Локомотив" (Пд) навън в първенството и 4:0 с „Монтана" в реванш в София за купата. През миналия сезон реферът свири „Лудогорец" - „Левски" (2:0) в Разград на 9 април 2014 г.

„Сините" получиха заплати за декември. Това е сред условията за лиценз.„Герена" се похвали с 6-цифрена сума, дарена в кампанията „Левски" е твой". Фирма „Аква Темпус" извади парите, а в замяна ще получи същия брой акции. Без потвърждение се говори за 200 000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ