На 18 юли 2018 да почерпят

Играчите на „Левски“ стоят час и половина в съблекалнята след отпадането

Ултрасите заградиха „Герена“

Делио Роси: Оставка? Не се предавам, но ще говоря с шефовете

Време е прокуратурата да се самосезира

„Левски“ направи всичко, за да отпадне от „Вадуц“ и успя! Феновете бесни!

400 проби за чумата във Франция, за да потвърдят резултатите Дават средно по 327 лв. на глава добитък под селекционен контрол

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 18 юли 2018

Феновете на „Левски“ поискаха оставката на Роси, опитват да нахлуят на терена (СНИМКИ)

Дуел за поръчки между Боинг и Еърбъс (ИНФОГРАФИКА)

Една нова кола на 400 души от населението По ръст на продажбите влизаме в топ 5 на ЕС

Бизнесменът Мирослав Хинков и съпругата му пътували в самолета, пуснат без проверка на Летище „София“ И двамата имали лиценз за пилот

Джихадистите се заканиха на Кипър, полицията отрича

Бойко Борисов: По време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна Щом дойде наше правителство - изсветлява, заяви премиерът

Адвокат иска 100 000 лв. от прокуратурата Юристът се жалва, че е претърпял психическо напрежение и е уронено името му

ВМА спря още две далавери в рентгена и физиотерапията

Новото ръководство на Военномедицинската академия е спряло още две далавери в болницата от времето на ген. Стоян Тонев, съобщиха вчера за „Труд“ запознати.
Прекратен е договор, според който в Клиниката по образна диагностика рентгенът и скенерът са ползвани от частна фирма. „Много витиевато, неясно и без фиксирани часове за платени изследвания, но с държавната апаратура частна структура е вземала пари от болни българи“, заявиха вчера за „Труд“ лекари. По тази причина контрактът е прекратен.
По същата схема се е действало в Клиниката по физиотерапия. „В две-три стаи пак частно дружество е вземало пари от пациенти без каквато и да било полза за ВМА“, допълниха високопоставени източници. Просто казано, болнични структури са ползвани за частни цели, обобщиха специалисти.

Третият прекратен договор е станалият обществено достояние с фирмата „Дерма прим“, чийто 84% собственик е проф. Мирослава Кадурина. Тя е началник на Клиниката по дерматология, където дейност е развивало нейното частно търговско дружество. Това доказа одит на Министерството на отбраната, според който за 10 години „Дерма прим“ е работила във ВМА, генерирайки загуби за болницата за около 10 млн. лв.

Вътрешна комисия на ВМА, съставена от зам.-началника на болницата по лечебната дейност, юрист и административни началници, до 2 седмици трябва да даде предложение на шефа на лечебното заведение ген. Николай Петров как да бъде наказана Кадурина. Според Кодекса на труда три са възможностите – забележка, предупреждение за уволнение и уволнение.

Източници на „Труд“ посочиха, че новото ръководство на ВМА едва ли би допуснало крайната мярка – уволнение.

С 20 млн. лева по-малко разходи ще направи ВМА през годината спрямо 2014-а, изчисли новото ръководство, след като спря неизгодни контракти

Ген. Тонев обвиняем заради безстопанственост

Софийската военна окръжна прокуратура привлече вчера като обвиняем бившия шеф на ВМА ген. Стоян Тонев заради безстопанственост и сключване на неизгодни договори за болницата.

Ген. Тонев е разследван, защото умишлено не е положил грижи за управлението на повереното му имущество, при което са настъпили вреди за ВМА за 96 000 лв. Ако това бъде доказано, Тонев може да получи от 3 до 10 години.

Според прокуратурата той съзнателно е сключил и 2 неизгодни договора с частна фирма, ползвала апаратура на държавната болница. Става дума за лазерни апарати за дермална пластика, като по първия контракт щетите са за около 98 000 лв., а по втория – за 447 000 лв. И за това наказанието е между 3 и 10 г. затвор.

Тонев е на свобода срещу гаранция от 10 000 лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.