Баща на ученик от Класическата гимназия: Смъртта на преподавателя няма общо с преговорите

Баща на ученик от Класическата гимназия заяви, че смъртта на учителя Бойко Атанасов няма нищо общо с разговорите, които са водени в министерството. Това каза Димитър Димитров пред Нова ТВ.

Скандалът с Класическата гимназия набра скорост, след като част от родителите бойкотираха решението училището да бъде върнато в ремонтираната сграда в Модерно предградие. Атанасов издъхна в края на 5-часовите преговори вчера, буквално в ръцете на родителите.

Да не търсим сензация с това трагично събитие. Разговорът премина в съвсем спокоен тон. Двете неща нямат нищо общо. Водихме разговори в конструктивен тон. Да се обърнем към християнското в нас, поне за известно време и да не се занимаваме с това, посочи Димитров.

Би Ти Ви определя срещата в Министерството на културата като "инфарктна", но цитира информация от ведомството, според която учителят не е присъствал на нея. По данни на "Офнюз" дискусията е продължила от 13 ч. до 15.30 ч. в четвъртък. След това представителите на училището отишли в сградата на 13-о училище на ул. "Кирил и Методий" в столицата, за да съобщят резултатите от обсъжданията.

По време на тази среща Бойко Атанасов загубил съзнание и бил откаран в болница "Токуда", но въпреки усилията на лекарите, е починал, са потвърдили за Би Ти Ви от болницата.

Бойко Атанасов беше човекът, който основно движеше документацията на Класическата гимназия по сагата с преместването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини