Янаки Стоилов: БСП може и да се въздържи от гласуване за оставката на Вучков

БСП може и да се въздържи по време на гласуването на оставката на министъра на вътрешните работи Веселин Вучков. Това каза пред bTV депутатът от левицата Янаки Стоилов. Според него, червените няма да подкрепят новоназначението в МВР на Румяна Бъчварова.

Според Стоилов левицата щяла да обсъди и вероятно да се въздържи и по смяната на шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

Веселин Вучков хвърли оставка, след като поиска оставката на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров в деня, когато у нас пристигна шефа на ФБР. Това разгневи премиера, който реагира остро и прие оставката. Същевременно и правният отдел на МС даде становище, че не е юридически обосновано да се сменят главния секретар на МВР и шефа на ДАНС.

Вчера премиерът Бойко Борисов пък обяви, че днес отива в парламента да поиска оставките на Лазаров и Писанчев.

Пред bTV депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов посочи, че нямат причина да не подкрепят Румяна Бъчварова, която вчера Борисов номинира за поста. Той подчерта, че реформаторите от самото начало настояват за смяната на Лазаров, Писанчев и шефа на ДАТО.

Вчера от Патриотичния фронт също обявиха, че ще подкрепят новоназначението. На въпрос в студиото за конспирации, свързани с ДПС, съпредседателят на фронта Красимир Каракачанов посочи, че няма световна конспирация, която да клати държавата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика