Експерти за катастрофата на Форд: Изключително красиво извънредно кацане

Изключително красиво изпълнено извънредно кацане , изпълнено от много опитен пилот. Така експерти коментираха станалата по-рано днес самолетна катастрофа с актьора Харисън Форд, отбелязва ВВС.

Цяло чудо е, че Форд е останал жив след падането на самолета. Такъв извод направиха експертите, разследващи инцидента. Според тях само опитен пилот може да извърши подобно приземяване без да има сериозни последици.

Според изявленията на представител на кинозвездата, получените от Харисън Форд травми не застрашават неговия живот, и се очаква той да се възстанови напълно. По-рано бе съобщено, че след самолетната катастрофа Форд се е намирал в съзнание.

Знаменитият американски актьор Харисън Форд, който катастрофира със самолет в американския щат Калифорния, ще се възстанови напълно, съобщи представител на актьора. Едномоторният самолет на Форд – колекционерски Ryan PT-22 Recrui от Втората световна война – се разби в четвъртък на игрище а голф до летището в Санта Моника. Малко преди катастрофата самолетът на Форд е съобщил за отказ на двигателя. След падането актьорът бе хоспитализиран в състояние със средна средна тежест и травми по главата.

„Не му е оставало нищо друго, освен извънредно кацане... Получените травми не застрашават живота му. Очаква се той да се възстанови напълно“, каза представител на кинозвездата, цитиран от сайта на звездите TMZ, посочва Фокус.

Според предварителната информация, двигателят е отказал около 20 минути след излитането на самолета. „Мога да съобщя, че пилотът е предупредил диспечера в летището на Санта Моника, че двигателят на самолета му е заглъхнал. Едновременно с това той е поискал разрешение да се върне на летището. Искам да кажа, че на пилота сериозно му е провървяло, че е оцелял“, каза Патрик Джоунс, представител на Националното управление на САЩ за безопасност на транспорта.

Като цяло разследването на обстоятелствата и причините за инцидента ще отнеме няколко месеца, а окончателните изводи ще бъдат формулирани едва след година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят