Атанаска се закле в децата си, че е невинна за убийството на Алекс - ще чуе присъдата си в 18 часа

Не съм наранила и не съм убила Алекс. Съвестта ми е чиста и мога да се закълна в живота на децата си. Това каза в последната си дума пред съда Атанаска Георгиева, Георгиева е обвинена за убийството на първокласничката Алекс от Поморие. Днес в 18 часа състав на Бургаския окръжен съд ще прочете присъдата й.

Преди да каже последната си дума, Атанаска се защити пред съда, като пак подчерта че е невинна.

"От живота знаем, че когато някой извърши убийство, първата му мисъл е да избяга и да се скрие. А аз си бях у дома цяла нощ, при все че границата е на 60 километра", каза мелодраматично Атанаска. Вярно, полицаите влизайки във входа, я сварили да излиза, но тя била без багаж, продължи съседката на почерненото семейство.

Георгиева разказа още, че много лесно се сковавала, ако вдига тежко. Което било доказателство, че не е вдигала леглото, за да крие трупа на детето. "Преди две седмици в затвора в Словен пак се сковах, ей така, без нищо", добави тя. Връх в изсказването й бе, когато разказа как полицаите не й сложили задължителните белезници, докато претърсвали дома й. "Защо си ритнаха трудовите книжки, заради сините ми очи ли?", попита Атанаска риторично.

Преди нея адвокатът й Калин Янев, посочи, че трупът на детето бил открит едва при третото претърсване. Дори следово куче не могло да го открие при първите два огледа на квартирата. Което означавало че може допълнително да е внесен от друг извършител

Александра Тодорова бе убита през април миналата година. Детето бе открито зверски удушено, увито в найлонови торби, под едно от леглата в квартирата на Атанаска Георгиева, която живеела над Тодорови. В хода на съдебния процес тя натопи други за убийци на момиченцето-  Антон Петров- Тъпото и мъж с прякор Милото. Според държавното обвинение обаче това са измислици и Атанаска е извършител на жестокото убийство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право