Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Британските тайни служби с препоръка да назначават майки на средна възраст

В разрез с лансирания образ на момичето на Джеймс Бонд – фатална млада жена, британски парламентарен доклад препоръча на правителствените разузнавателни агенции да назначават майки на средна възраст, предаде Франс прес.

„Жените и майките на средна възраст притежават ценен жизнен опит и може да се окажат неексплоатиран досега източник на кадри”, се казва в доклад на парламентарната комисия по въпросите на сигурността.

Жените, които имат деца, които се грижат за семейство, имат различен жизнен опит, който може до бъде много полезен, посочи на пресконференция депутатът от Лейбъристката партия Хейзъл Блеърс, ръководила работата по доклада.

Текстът приканва службите да наемат повече жени – включително чрез социалната мрежа за майки „Мамснет”, да се съдейства за издигането им в йерархията и да им се възлагат оперативни задачи и след като те станат майки.

В момента представителките на нежния пол съставляват 37% от персонала на британските тайни служби: контраразузнаването МИ5, външното разузнаване МИ6 и електронното разузнаване (Център за правителствени комуникации), в които работят общо над 12 000 служители.

За сравнение делът на жените в британските държавни служби е 53 на сто. Жените на ръководни постове в разузнавателните агенции са едва 19%, докато в държавните служби те са 38%.

Парламентарната комисия подчертава, че независимо от постигнатия напредък по отношение на равнопоставеността, в службите се наблюдават проблеми от културно и поведенческо естество, които затрудняват професионалното израстване на жените.

Установихме, че съществува междинна йерархия (която някои наричат „вечни ледове”) с твърде мъжки и традиционалистки начин на мислене и разбирания, обяснява Блеърс в доклада. Освен върху присъствието на жените докладът акцентира и върху на назначаването на представители на етническите малцинства.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.