Събират пари за операция на известен акордеонист

12-хилядният ромски кв. Изток в Кюстендил, музиканти и танцьори, хореографи призоваха вчера за набиране на средства за спасителна операция на известния в града и цяла България акордеонист Асен Илиев /64 г./.

На пресконференция в петък шефът на кюстендилския ансамбъл "Пауталия" Валентин Кенов, шефът на сдружение "Ларго" Стефан Лазаров и приятели обявиха, че на първо време са необходими 10 000 лв. за лечението на Илиев, който е на командно дишане в столична болница след два инфаркта.

"Трябва да му се поставят спасителни апарати, семейството не разполага с необходимите пари. Той е дал много за съгражданите си, 38 години е бил акордеонист в кюстендилския ансамбъл. Всички в квартала благотворително събираме средства да спасим Асен, семейството му няма никакви възможности да се справи в тази ситуация", каза местният ромски активист Лазаров.

Предвидени са благотворителни концерти в кюстендилския театър, по селата в района, в Бобов дол. Поканени са да пеят за събиране на необходимите средства за операцията на Илиев Румяна Попова, Иван Дяков, "Огражденската четворка" и др.
Разкрита е и банкова сметка в ОББ: BG58 UBBS 80021030309740

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини