Цветари укрили над 1,6 млн. лв. печалби за година

Варненски търговци на цветя пробвали да укрият 1,688 млн. лв. печалба и преки налози. Това показват резултатите от масираните проверки на данъчните през миналата година. След наблюдения на борси и сергии от НАП разпоредили 25 ревизии, 17 от които приключили с актове.

"В някои обекти в дните на проверка оборотите се вдигнаха с над 300%", обясни говорителката на НАП-Варна Виолета Маринова при старта на първата за тази година проверка на цветарите.

В навечерието на 8 март данъчните ревизираха склад на едро, който захранва сергиите предимно с вносни китки. Най-предпочитани за празника са розите и лалетата, но българските са доста по-скъпи от холандските и гръцките, а като цяло търсенето е намаляло с около 30% за година, обясниха служители в склада.

Тази година ще следим масирано търговците на едро, защото ако те са изрядни, ще стимулират и колегите си на дребно да излязат от сивия сектор, коментира Маринова. Освен на терен, данъчните ще проверяват цветарите и дистанционно - чрез връзката на касовите им апарати с НАП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес