Сигурност на високо ниво от ИНТЕЗА

Необходимостта от защита и неприкосновеност на личното пространство са от първостепенна важност за нормалното протичане на нашия живот.

За да се намерят най-добрите и съвременни технологични решения за гарантиране на нашата сигурност е добре да се потърси мнението на специалисти в тази област.

„Интеза “ООД е лидер в заключващите системи на българския пазар повече от 20 години. Основната цел на компанията е да предоставя на своите клиенти надеждни и съвременни решения в заключването.

„Интеза” е официален представител за България на водещите световни марки за заключващи системи и контрол на достъпа и партньор на глобалния лидер в продуктите за сигурност ASSA ABLOY Group.
Фирмата предлага продукти на едни от най-добрите производители на заключващи системи от клас High Security в света, като финландската компания Abloy, израелската Mul-t-Lock и швейцарската Keso AG.

High Security продуктите представляват заключващи механизми и устройства, които се подлагат на редица специални тестове и са сертифицирани за ниво на сигурност, надеждност и издръжливост според Европейските норми. Продуктите от този клас притежават патент на ключа и ключалката и имат легална и техническа защита срещу неоторизирано копиране. Изработката на дубликати е възможна единствено в оторизирани сервизни центрове срещу представяне на документи за собственост.

Един от лидерите в производството на High Security продукти в света е финландската компания Abloy - създател на уникалния дисков патронен механизъм. Характерното за този механизъм е цялостната липса на щифтове и пружини в конструкцията, както при всички останали патрони.Той е изцяло закален и е защитен от всички познати методи на отключване, разпробиване, а има и най-висока защита срещу счупване. Изключително устойчив е на атмосферни влияния, влага, запрашаване и много подходящ за приложение на открито - в транспорта и мореплаването, в електро- и водоразпределителната индустрия, телекомуникациите и др.

ABLOY PROTEC2 е High Security патрон, представляващ следващ етап в развитието на дисковия механизъм за секретност.

Основните допълнителни характеристики, които притежава този механизъм са::

• Подвижен сферичен елемент в тялото на ключа, осигуряващ по-високо ниво на защита от копиране.

• Световни патенти на патрона, ключа и заготовките до 2031 година .

• Патентована AWS система /Anty Wear System/, удължаваща циклите на употреба на ключа и на ключалката.

Abloy Protec 2 притежава най-висок клас на сигурност - Grade 6, според изискванията на стандарт EN 1303:2005.

В резултат на интегрирането на патроните Abloy Protec 2 с електромеханичните CLIQ –технологии бе създадена платформата Abloy Protec 2CLIQ , която гарантира двоен контрол на достъп за Вашия бизнес.

CLIQ технологията е специално проектирана, гъвкава и адаптивна електроника за модерни заключващи системи.

В патрона и ключа се интегрира електроника и освен механичния, се добавя и електронен код.

Подходяща е за корпоративни структури, тъй като позволява управление на ключовете и правата за достъп. Лесно се извършва проверка, потвърждение или промяна на правата на достъп, има и регистър на историята на събитията.
Предимство е, че не е необходимо окабеляване до точките на заключване.
Притежава следните характеристики:

• Надеждност – работи в сняг, вода, лед, прах и т.н., до IP68.

• Издръжливост – над 200 000 цикъла, клас 6.

• Патент - пълен контрол върху ключовете, персонализиран профил на ключа.

• Сигурност – сертификация според EN1627, EN1303, EN12320.

Едно от важните приложения на платформата Abloy Protec 2 е създаването на т.нар. Master Key системи. Тези системи позволяват създаване, според изискванията на клиента, на специален режим на контрол на достъп, при който всеки потребител с един ключ може да отключва само позволените му помещения. Необикновено големият брой комбинации на Abloy Protec 2 (над 1,97милярда) предлага изключителни възможности за създаване на обширни и сложни Master системи. Те имат различни приложения в индустриални, обществени сгради, болнични заведения, училища, детски градини, частни домове и др.

При необходимост от управление на Master Key системи, разположени на отдалечени места е създадена Abloy Protec 2CLIQ Remote.

Това е лесна за усвояване система за управление, чрез прост потребителски интерфейс и web базиран софтуер, наречен CLIQ Web Manager.

Платформата Abloy Protec 2 може да бъде вложена в пълната продуктова гама на производителя - патрони, катинари, депозитни кутии, брави с палец, мебелни брави, специални брави (механични и електромеханични) и др.

Не на последно място трябва да се спомене и т.нар.Key Management – интелигентна система за управление и контрол на всички видове ключове.

Key Management е изключително лесен инструмент за корпоративно управление на ключовете, който осигурява максимален контрол, удобство и лесно администриране на достъпa.

Key Management е система, която се основава на механично разпознаване на ключа, позволява наблюдение и запис на употребата на почти всички физически активи - помещения, съоръжения, обезопасени зони, машини, дори превозни средства.
Контролът е гарантиран, тъй като всяко преместване на ключ се записва в софтуера на Key Management.

Системата е подходяща за управление на достъпа в индустрията, в отрасли с нужда от високо ниво на сигурност - банки, болници, търговски центрове, енергийни компании и др.

В заключение може да кажем, че правилния избор на сигурна заключваща система ще допринесе много за постигане на спокойствие и комфорт в нашия живот.
„ Интеза“ непрекъснато следи тенденциите в развитието на пазара на охранителните и заключващи системи в световен мащаб и винаги може да Ви предложи модерната и съвременна защита, от която имате нужда.
Посетете ни на : www.intesa.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес